Dokumentarni film o Džim Morisonu

27 Mar 2013
Autor D.L.
415 pregleda

Najnoviji dokaz da neki ne umiru posle smrti je odluka nezavisne producentske kuće "Z-Machinene" da snimi dokumentarni film "Before The End: Jim Morrison Comes Of Age" o rok idolu i ikoni hipi generacije, pevaču, pesniku i frontmenu grupe ''The Doors'' Džim Morisonu.

Dokumentarni film o Džim Morisonu

Džim Morison (James Douglas Morrison; 1943. - 1971. god.), pesnik, pevač i frontmen grupe ''The Doors'' je i nakon četrdeset godina od smrti ostao upamćen kao jedan od najpopularnijih i najharizmatičnijih umetnika u rok muzici. Njegovi nastupi na sceni su ponekad bili skandalozni, ali niko do tada nije umeo kao on da ''podigne'' publiku i dovede je do masovne histerije. Njegova prerana smrt u 27. godini života zaprepastila je njegove obožavaoce, a glasine koje su se pojavile o okolnostima njegove smrti i tajne sahrane samo su još više pojačale mistiku koja i dan danas okružuje ime Džima Morisona.

Čuveni režiser Oliver Stoun je 1991. godine snimo biografski film o Morisonu, ''The Doors'', sa Val Kilmerom u glavnoj ulozi, sa težištem na njegovoj umetničkoj karijeri. Kako se saznaje iz producentske kuće "Z-Machinene",dokumentani film neće biti o Džim Morisonu - pevaču, već o Džejsmu Daglasu Morisonu - čoveku, i pratiće njegovo odrastanje i uspon do statusa rok zvezde. U filmu će se pojaviti njegovi prijatelji i rođaci koji do sada nisu govorili pred kamerama, uključujući njegovog brata Endija i njegovu sestru En Morison-Čuing a biće prikazani i neki kućni video snimci kao i Morisonove fotografije iz detinjstva. Ne zna se tačan datum kada će ovaj dokumentarac biti gotov, ali ga sa nestrpljenjem očekuju svi oni koji su odrastali uz pesme Džima Morisona i Dorsa.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru