Amputiran polni organ zbog vijagre

23 Sep 2013
Autor Tea
2049 pregleda

Od kada je pre 15 godina na američko tržište lansirana vijagra, kao prvo oralno sredstvo za poboljšanje potencije, seksualni život miliona ljudi se preko noći promenio. Prema nekim istraživanjima, danas se u jednoj sekundi konzumira šest plavih tableta širom sveta.

Amputiran polni organ zbog vijagre

Naučnici „Fajzer“ (Pfizer) laboratorije su u potrazi za novim lekom protiv angine pektoris, otkrili „plavi dijamant“ koji nije pokazivao željeni rezultat u bolesti u čiju je svrhu proizveden, ali je njegova nuspojava pacijentima pružila zadovoljstvo koje je dovelo do takve popularnosti ovog leka, da je do sada prodato preko 2,5 milijardi pilula koje pomažu u problemima sa erekcijom.

Pronalaskom vijagre kao da je nastala prava „potentna ludnica“. Mada je lek namenjen starijim ljudima kojima se prepisuje kao terapija protiv impotencije, sve češće je koriste i mlađi muškarci kako bi njihov seks bio lišen strahova i nesigurnosti.

Nedavno se u Poslaničkom domu češkog parlamenta dogodio skandal kada su čistačice ispraznile fijoke predhodne vlade i poslanika. Na gomili dokumenata i kancelarijskog materijala, mogle su se videti i kutije sa plavim tabletama.

Istraživanja pokazuju da su Evropljani velike pristalice ovih tableta za potenciju. Prvi na listi su Britanci, odmah za njima Italijani, dok treće mesto pripada Nemcima.

Izraelski naučnik Jakov Lešem je otkrio da osim što pomaže održavanju zadovoljavajuće erekcije za potpuni polni odnos, vijagra pomaže i cveću. Ukoliko ruže, karanfile i bele rade zalijete rastvorom od dva procenta normalne doze, ovo cveće će brže da raste, cvet će biti bogatiji a kada ga uberete, duže će ostati svež.

Mada je pri korišćenju vijagre neophodna dobra informisanost, veliki broj muškaraca je kupuje bez potrebnog predznanja, što može dovesti do ozbiljnih posledica. Prema pisanju Daily Mail, doktori su u Kolumbiji morali da amputiraju polni organ farmeru koji je namerno uzeo više vijagre kako bi impresionirao svoju damu. Danima je patio od prevelike erekcije pre nego što je konačno zatražio lekarsku pomoć.

U Srbiji se na seks još uvek gleda kao na tabu temu, pa se stručna pomoć retko zatraži. Kako su naši muškarci odgajani u duhu „pastuva“ koji mora da drži do svoje seksualne reputacije, kupovinu vijagre oni obično obavljaju preko Interneta. Zbog neobaveštenosti i pogrešne upotrebe, do sada je kod nas od vijagre umrlo 160 ljudi.

Evo nekoliko korisnih saveta:

  1. Vijagra nije afrodizijak – ona pomaže erekcijiu samo ukoliko vas partnerka privlači i aktivno učestvuje.
  2. Oni koji koriste ovaj preparat bez znanja svoje partnerke, često prouzrokuju suprotan efekat kada se tajna sazna – gubljenje poverenja i razočarenje.
  3. Smatrajući da plave pilule više stvaraju probleme nego što ih rešavaju, oni koji su ih koristili retko ponovo dolaze po recept.
  4. Više od pola ponuda prodaje vijagre putem Interneta su lažne tablete.
  5. Korišćenje vijagre često rađa glavobolju, lupanje srca, povećanu toplotu, vrtoglavicu i probleme sa probavom.
  6. U kombinaciji sa nitratima, lekovima koji se koriste za srčane probleme, vijagra može biti fatalna.
  7. Ovaj praparat utiče na kvalitet sperme – muškarci koji ga često koriste smanjuju svoje šanse za potomstvo.
  8. U 30% slučajeva, vijagra ima placebo efekat.
  9. Često korišćenje može izazvati zavisnost.
  10. Vijagra je skupa – pakovanje od 8 tableta po 50mg košta oko 55 evra.

Dejstvo vijagre se može osetiti i bez upotrebe plavih pilula. Nakon što je otkriveno da vulkanska isparenja deluju poput afrodizijaka, sve je veći broj seks turista koji hrle ka vulkanu Solfatara u blizini Napulja. Ovaj vulkan emituje gas hidrogen sulfid, poznat kao „đavolji smrad“, koji mada u velikim količinama može biti otrovan, naučnici tvrde da u malim dozama izaziva hemijske reakcije u organizmu koje poput vijagre, imaju važnu ulogu u erektilnim problemima. Za sve one koji žele da okušaju ovakvo uzbuđenje, u okolini ovog vulkana nalazi se veliki broj „seks parkirališta“.

Potenciju je moguće poboljšati i povratiti jedino primenom odgovarajuće terapije nakon detaljnijih analiza, tvrde stručnjaci. U suprotnom, uzimanje popularne plave tabletice ne samo da nema efekta, već korisniku može da stvori ozbiljne probleme.

Rizikovati svoj život zbog jednog polnog odnosa se i ne čini baš kao sjajna ideja, zar ne?

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru