Aerodrom nasred avenije - Gibraltar

26 Mar 2015
492 pregleda

Dok vozite glavnim putem na ovom poluostvu, naići ćete na rampu koja može biti spuštena jer se očekuje - prolazak aviona preko piste. Zvuči neverovatno, ali na Gibraltaru Avenija Vinstona Čerčila i aerodromska pista dele jednu deonicu puta.

Aerodrom nasred avenije - Gibraltar

Aerodrom Gibraltar, ili Aerodrom North Front, je civilni aerodrom na Gibraltaru, malom poluostrvu čija je površina samo 6,8 km2. Pomanjkanje ravnog prostora uslovilo je da deo piste preseca najprometniju ulicu koja vodi do granice sa Španijom.

Srećom, ovaj aerodrom nije prometan i ima samo oko 30 letova nedeljno. Svi letovi su iz ili ka Velikoj Britaniji. Radi očuvanja bezbednosti vozača i putnika na letovima, primenjuju se brojne mere bezbednosti, počev od rampe koja zaustavlja saobraćaj u vreme sletanja i poletanja, do saobraćajnih znakova upozorenja koji opominju putnike iz automobila da ne bacaju otpad na deonici koju put deli sa pistom.

Na upozorenju piše:

„Sada prelazite preko aktivne piste. Bacanje otpada može dovesti do fatalnog incidenta. Setite se da jednog dana vi možete biti u tom avionu.”

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 28 Mar 2015

Zaista impresivno! Ovo je očigledan primer kako čovek može, na veoma uspešan način, da reši problem nedostatka prostora. Pažljivo posmatrajući detalje na fotosima, razmišljam: sletanje i uzletanje su najkritičniji trenuci tokom leta svakog aviona! Zaista je potrebno veliko iskustvo, hrabrost i odgovornost pa upravljati letilicom na ovako skučenom prostoru! I najmanja greška može biti fatalna...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru