Možete li ih zamisliti na glavama motociklista?

Umetnik Jyo John Mulloor dolazi iz južne indijske države Kerala, ali trenutno živi u Dubaiju. Oduvek je bio veliki zaljubljenik u moto-sport. Sve što ima veze sa motociklima ga fascinira - sem kaciga. One su, kaže, najneudobnija oprema koja postoji na svetu.

Projekat: Human Helmet (Ljudska kaciga) je rezultat njegovog animoziteta prema ovom standardnom delu opreme motociklista, ali i zaljubljenika u mnoge ekstremne sportove. Izrađena je od otpornih i bezbednih, ali laganih materijala, koji kako Mulloor kaže „stoje na glavi kao marama”. Ne treba posebno napominjati da je čar ove kacige i u mogućnosti da se napravi po kalupu glave koja će je nositi, sa identičnim oblikom i frizurom.

Mulloor kaže da je nekoliko proizvođača već pokazalo zainteresovanost da počne proizvodnju po njegovom dizajnu, a mi ne možemo da dočekamo da vidimo kacige sa dugom kosom i neobičnim frizurama, koje će ako ovaj dizajn zaživi svakako postati hit na ulicama.

izvor: Jyo John Mulloor

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Svet se počinje spasavati spasavajući jednog čoveka; sve ostalo je ili grandiozna romantika ili politika.

Charles Bukowski

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |