Mafini sa višnjama

Autor Naši recepti

Potrebno: 1½ šolja brašna, ½ šolje šećera, ½ kašičice soli, ½ kašičice praška za pecivo, ½ kašičice sode- bikarbone, ½ šolje jogurta, ½ šolje ulja, 2 jajeta, 1 kašika vanile ili 2 vanil šećera, 1 limun (kora i sok), 2 šolje višanja, ½ šolje seckanih oraha.

Izmešati sve suve sastojke i dodati sve vlažne, takođe dobro izmiksane. Sipati u kalupe za mafine, posuti višnjama i seckanim orasima. Peći na 180-200°C oko petnaest minuta, u zavisnosti od veličine kalupa. Ukoliko koristite silikonske kalupe, papirne korpice za mafine vam nisu neophodne.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Ponovo sam povremeno odlazio u svoj atelje i slikao trudeći se iz sve snage da zaboravim svoju dragu što miriše na badem, ili sasvim suprotno, trudeći se iz sve snage da je se setim, ali je u slikama koje sam slikao uvijek nešto nedostajalo.

Orhan Pamuk - "Istanbul"

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |