Gorila Šabani iz Japana, najnovija internet senzacija

Nikada ranije se nije desilo takvo globalno ludilo za jednim stanovnikom zoološkog vrta. A onda je u Higashiyama Zoo u Nagoji stigao Šabani, danas poznat kao Džordž Kluni životinjskog carstva i Gregori Pek među gorilama.

Nedugo nakon što je 2007. godine doputovao iz Australije, Šabani je od svojih japanskih sugrađanki dobio nadimak ikimen (zgodan momak). Ono što prvo pada u oči je njegova nesporna lepota, sjajno crno krzno i mačo izraz lica koji ga čini veoma fotogeničnim. Šabanijeve fotografije su preplavile internet, a ispod njih su najčešći komentari dama koje su oduševljene njegovom lepotom, naročito prodornim pogledom i stavom.

Uz ovakvog lepotana, naravno, mora da ide i biografija koja je doprinela da izraste u globalnu senzaciju. Rođen je u Holandiji, ali se preselio u Australiju kao beba, i po rečima čuvara Zoološkog vrta rastao u „idiličnoj porodici uz veome stabilnog oca i majku”. U Japan je došao da bi usrećio dve zgodne stanovnice kaveza za gorile Ai i Nene, sa kojima je u skladnom braku dobio dva lepa potomka. Pred njihovim kavezom neprestano škljocaju aparati i zuje kamere, kojih je on potpuno svestan jer očigledno pozira, a snimci se odmah kače na društvene mreže na radost brojnih Šabanijevih fanova iz svih krajeva sveta.

Masovnu popularnost ovog osamnaestogodišnjaka čuvar vrta Higashiyama Zoo pripisuje i mentalitetu Japanki:

„Japanke su otkačene, kada imaju idola one potpuno polude za njim.”

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Pitao se, sam ne zna zašto, otkud tolika lepota u jednom stvoru, na jednom mestu. To izaziva zabunu i poremećaje svake vrste. Sam ne znaš šta da radiš i kako da se ponašaš. Ne možeš zastati pred njom pa gledati, a ne možeš proći i vratiti se svojoj kući, kao da ništa nisi video, jer to ide za čovekom, muči ga danju i javlja mu se na snu i u nesanici. Je li zaista to lepota o kojoj se priča u pričama, ali je malo kome dato da je sretne, koja prolazi, kažu, kao rosa, i uvek je negde ima, i niko ne može da je uhvati i zadrži za sebe? I koliko godina može da traje? Hm, koliko?"

Susret, Ivo Andrić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |