Viber za Windows 10

11 Nov 2015
Autor Tea
519 pregleda

Nastao kao VOIP (voice over IP) i IM (instant messaging) aplikacija za pametne telefone, koja slično Skype-u omogućava besplatnu tekstualnu poruku i poziv, Viber je veoma brzo postao prvo omiljen način besplatne komunikacije putem pametnih telefona, a potom i preko računara ljudi širom sveta.

Iako je do skoro bila dostupna onima koji su nedavno instalirali Windows 10 na svojim računarima, Viber je ovim korisnicima onemogućio korišćenje poslednje verzije izbačene za Windows 8.1. Iz Viber Media najavljuju oficijelnu verziju ove aplikacije.

Viber za Windows 10

Trenutno jednu od najpopularnijih aplikacija na svetu osmislio je Talmon Marko, iz sopstvene potrebe koja je zahtevala da sa svojim klijentima i prijateljima može da bude u kontaktu bez prethodnog zakazivanja razgovora na skajpu. Kakoje on-line razgovor podrazumevao prisustvo za računarom, on je osmislio aplikaciju koja je zadržala osnovnu prednost Skype-a koja podrazumeva besplatnu komunikaciju, ali koja je pouzdana, brža i jednostavnija.

Zajedno sa Igorom Magazinikom, Talmon je osnovao firmuViber Media, smeštenu na Kipru, sa razvojnim centrima u Bjelorusiji i Izraelu. Viber aplikacija je u početku bila ograničena samo na izraelski iPhone App Store, ali kako je veoma brzo doživela veliki uspeh na tom području, ona je ubrzo predstavljena celom svetu. Samo mesec dana nakon pojavljivanja na svetskom tržištu, Viber je imao 1,8 miliona korisnika i time je ozbiljno poljuljao pijedastal do tada neprikosnovenog Skype-a.

Zašto je Viber postao toliko popularan?

  • Uslugu pruža besplatno (poruke, pozivi i emotikoni) bez pravljenja ili aktiviranja korisničkog naloga.
  • Prilikom poziva se ponaša kao običan telefon, ali je dovoljno „pametan” da, koristeći korisnikov mobilni telefon i imenik, prikaže ko je od prijatelja dostupan.
  • Kako ne troši bateriju i ne zauzima previše memorije može da bude uvek uključen, što znači da njegov korisnik neprestano može da prima besplatne poruke i pozive.
  • Pruža garanciju koja podrazumeva da tokom korišćenja korisnik neće biti zasut reklamama.

Viber Media najavljuje potpuno redizajniranu aplikaciju za Windows 10 koja će, kako kažu, sada raditi brže i logičnije.

Iz Viber Media najavljuju da će nova aplikacija, Viber za Windows 10, imati sve opcije da na jednom ekranu koji korisnicima pruža mogućnost da prate sve konverzacije bez napuštanja prozora u kojem se nalaze, a da će sve biti smešteno tako da je centralni deo ostavljen samo za dopisivanje.

Koliko je to poboljšanje važno korisnicima u trenutku kada su instalirali Windows 10 i kada na njemu ne mogu da koriste svoju omiljenu aplikaciju? Ko će pre izbaciti novu verziju za njih, Skype ili Viber?

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru