Sve tajne Sexy Mrazice

27 Dec 2015
1022 pregleda

Oni se retko zajedno pojavljuju u javnosti, još ređe na zajedničkim fotografijama. I on i ona znaju da su čudan par. On nosi teret istorijskog nasleđa sveta, titulu najdražeg prijatelja dece i status legende. Ona je samo lepa i u savremenoj mitologiji ima status ilegalca bez ikakvih prava.

Sve tajne Sexy Mrazice

Mesto na koje pretenduje, kako se sumnja, odavno je popunjeno. Na tom tronu ponosno sedi Baba Mrazica, verni pratilac svog supruga još od davne 1849. godine, kada ih je upoznao Džejms Ris u priči Božićna legenda. Iste godine, završila je u pesmi Ketrin Li Bejts Dobra žena Deda Mraza. O njoj su pisane knjige, snimani filmovi, pisane opere i crtani stripovi. Mnogo pre nego što je kupio skupoceni turbo snegomobil, ona mu je pravila društvo na sankama koje su nosile poklone deci. Kada bi ostajala kod kuće, na Severnom polu, pekla je svoje čuvene kolačiće sa đumbirom, ukrašavala najlepšu jelku na svetu i družila se sa malim vilenjacima. Svi se slažu da je njen najveći ukras topla duša i blag karakter. Iako je često u senci svog popularnog supruga, teško da je iko može skinuti sa pijedestala, na kojem vekovima stoji kao jedno od najnežnijih obeležja zimskih čarolija.

Sexy Mrazicu, naravno, strašno nervira ta postavka. Nije da čezne za životom na Severnom polu, izmeštenom iz svih važnih gradskih dešavanja, niti je posebno privlači pravljenje kolačića za vilenjake. Uostalom, oni su pogubni za njen način ishrane. Strašno je nervira što mu Baba Mrazica i dalje sa puno ljubavi vezuje šal oko vrata kad krene na zavejane staze, nervira je što je on nikada ne spominje, smeta joj što se Baba Mrazica ne nervira zbog nje. Što je još gore, sumnja da je samo jedna u nizu. Niko od nebitnosti nije umro, ali ona zbog toga mnogo pati. Boli je taj ram u koji je smeštena, tesno joj je u njemu. Veruje da je njena vrednost mnogo veća, a njihova veza snažnija od predrasude „darežljivi deda i oportunistkinja”. Nemojte to prevoditi u sponzoruša. Jer on joj često pakleno uzdrma emocije. Svesno, naravno, jer igra je njegovo drugo ime. Ne bih da pričamo o detaljima.

Na trenutak se učini da ovoj sagi dolazi kraj, kada Sexy Mrazicu primete na ludim žurkama, negde na Maldivima ili Ibici, što dalje od njega, samu i lagano pripitu, kako flertuje sa svakim na koga naleti. Strašno je potresan taj prizor lepote koja se topi u očaju. Dok se kune da je stavila tačku na svoj status prolazne avanture, on zaveje snegom najtoplije plaže, doleti snegomobilom i pošalje dva vilenjaka da je pozovu. Uvek mu se vrati, jer da li je iko ikada odoleo pozivu Deda Mraza, čak i nakon što se ko zna koji put uverio da je sve samo iluzija? U tome je tajna njegove supermoći.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru