Osvežavajuća sočna biljka divnog mirisa i prijatnog ukusa, koju su krajem 15. veka otkrili španski i portugalski moreplovci na karipskim ostvrima...Pročitaj više
Prema predanju, veličanstveni listovi smokve sakrivali su golotinju Adama i Eve, u njihovoj toplini su rođeni Romul i Rem, pod krošnjom ovog drveta...Pročitaj više
Novi varijetet lubenice ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najproduktivnija pojedinačna sadnica ovog voća, okićena neverovatnim brojem krupnih...Pročitaj više
Danas oko 795 miliona ljudi na našoj planeti neće sebi moći da priušti minimum hrane za normalno funkcionisanje organizma. Problem će iz godine u...Pročitaj više
Njihove aktivnosti su nezakonite i kažnjive, ali „kalemarska gerila” ne odustaje od svoje namere da na što veći broj uličnih stabala u...Pročitaj više
Teško je na svetu pronaći osobu koja ne voli voće. U obilju vrsta i ukusa za svakog se nađe bar jedno omiljeno, ali i mnogo toga što nikada nismo...Pročitaj više
Priprema se jednostavno, za 20-tak minuta, ali morate sačekati nekoliko sati da se dobro ohladi. Pored breskve možete koristiti razno sezonsko voće...Pročitaj više
Ova popularna poslastica ima bezbroj varijacija, od njujorškog čizkejka koji se peče, do italijanskog sa svežim maskapone sirom i belgijskog sa...Pročitaj više
Ovo naizgled grubo, a po mirisu čarobno voće koje potiče iz jugozapadne Azije na našem podneblju zri od oktobra do decembra. Njeno botaničko ime...Pročitaj više
Kombijacijom jedinstvene strukture i slatko-oporog ukusa, grožđe predstavlja omiljeno voće svim generacijama širom planete. Iako svako ima svoju...Pročitaj više
Kada spomenemo šljivu, prvo na šta nas asocira jeste šljivovica kao „srpski brend.“ Olako se zadržimo na tome a zaboravimo da je šljiva voće...Pročitaj više
Kajsija spada u grupu koštunjavog voća. Cenjena je kao hrana i kao lek, i uspeva u krajevima sa umerenom klimom. Stablo kajsije može izrasti i do...Pročitaj više
Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu: