Priprema se jednostavno, za 20-tak minuta, ali morate sačekati nekoliko sati da se dobro ohladi. Pored breskve možete koristiti razno sezonsko voće (maline, jagode, višnje ...) ili kombinacije voća koje volite. Ukoliko koristite banane, dobićete poslasticu koja neodoljivo podseća na čokoladne bananice.

Potrebno:
300 gr keksa (Petit, Bevita, Plazma ili piškote), 500ml slatke pavlake, 800 gr kisele pavlake, par kapi vanile ili vanilin šećer, 5 kašika šećera, 1 kg bresaka, 2 kesice želatina i 100 gr čokolade.
Postupak:
Pomešati kiselu pavlaku, šećer, vanilu i breskve oljuštene i iseckane na kockice. Umutiti slatku pavlaku i sjedniniti sa prethodnom mešavinom.
Tečnost koju ispusti voće pomešati sa malo vode i iskoristiti da se nakvasi keks kojim će se obložiti dno pleha.
Želatin ostaviti da se otopi u 2 dcl vode oko 10 minuta, a onda zagrejati na veoma tihoj vatri da bude vreo, ali da ne proključa. Polako umešati u krem od voća i pavlake da se dobro sjedini i preliti preko keksa. Ostaviti u frižideru najmanje 3h i na kraju staviti glazuru od čokolade.
