Gost autor: Danijela. U doba popularizacije organske hrane mnogima se čini da je ideja o dostupnosti organskih namirnica jednaka utopiji. Suočeni sa...Pročitaj više
Sladoled, jedna od najstarijih poslastica na svetu koja se i danas kao najpopularniji hladni desert širom sveta konzumira, doživeo je evoluciju od...Pročitaj više
Osvežavajuća sočna biljka divnog mirisa i prijatnog ukusa, koju su krajem 15. veka otkrili španski i portugalski moreplovci na karipskim ostvrima...Pročitaj više
Prema predanju, veličanstveni listovi smokve sakrivali su golotinju Adama i Eve, u njihovoj toplini su rođeni Romul i Rem, pod krošnjom ovog drveta...Pročitaj više
Dok su je stari Egipćani smatrali svetom biljkom boga Ozirisa koja svojim lekovitim svojstvima „podiže iz mrtvih”, antičko doba je poznaje kao...Pročitaj više
Iako je najrasprostranjenija na mediteranskom području, blitva se kao obavezan prilog morskim specijalitetima rado konzumira i u kontinentalnim...Pročitaj više
Mada se za pravljenje gotovo svih jela kao neophodan sastojak koristi crni luk, potok suza koji njegovo seckanje izaziva predstavlja razlog zbog koga...Pročitaj više
Lekovito bilje se sve više iz šoljice za čaj seli u tanjire. Predstavljamo vam neke od najpoznatijih trava, lekovitih dodataka ishrani, čija su...Pročitaj više
Izlazak u bioskop, gledanje utakmice i mnogi drugi oblici druženja se i danas ne mogu zamisliti bez mirisa svežih kokica, čije eksplozivno...Pročitaj više
Sumorne vremenske prilike praćene obilnim padavinama i vetrom, osim što pogoduju raznim virusima i prehladama utiču i na loše raspoloženje...Pročitaj više
Ova namirnica, izuzetno bogata hranljivim sastojcima, često nije omiljena kod dece. Čak ni Popaj koji dobija supersnagu kad pojede spanać, ne...Pročitaj više
Đumbir je najzastupljeniji kao začinska biljka u oblastima Azije, ali su njegova lekovita svojstva, aroma i miris razlog više da se nađe i na...Pročitaj više
Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu: