Sakrijte se iza prsta

25 Apr 2013
Autor Mirjana
69 pregleda

Italijanski umetnik koji je sebe nazvao Dito Von Tease stvorio je „Ditologiju“, zanimljiv koncept gde su portreti ljudi, stvarnih i izmišljenih, oslikani na kažiprstu. Portreti Mocarta, Hitlera, Stiva Džobsa, Baraka Obame, Berluskonija, Gadafija i mnogih drugih imaju pretenziju da ostanu umetnost sve dok model ne opere ruke.

Sve je počelo tako što je ovaj tridesettrogodišnjak tražio originalan način da postavi svoj avatar na Facebook. Umesto toga je slikao svoj prst, aludirajući pri tome na italijansku izreku koja se odnosi na pokušaj neuspešnog skrivanja: „Sakrio sam se iza prsta“. Za umetničko ime je odabrao duhovitu kombinaciju značenja reči dito - prst i imena zvezde burleske Dite von Teese.

Dito Von Tease je postao poznat po svojim prst - portretima, a ova zabavna tehnika crtanja je toliko popularna na internetu, da je za one kojima se dopada napravljena i aplikacija Ditology, pomoću koje korisnici mogu na ekran postaviti svoj, ili neki drugi portret na prstu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru