Robot kosilica za savršene travnjake

19 Jul 2016
1342 pregleda

Posle robota usisivača koji su uneli revoluciju u održavanje enterijera, na red su došli travnjaci. Svako ko uživa u zelenilu oko svog doma, zna koliko je truda i vremena potrebno uložiti u redovno košenje trave.

Robot kosilica za savršene travnjake

U nekim državama, i izgled privatnog travnjaka je uređen zakonom, pa lokalne zajednice sankcionišu svoje komšije koje dozvole da im dvorište izgleda zapušteno. Sa izumom Husqvarna Automower, uz daljinsko napajanje sa maksimalnom udaljenošću od izvora do 15 metara, dobijate „dežurnog baštovana” koji obezbeđuje da trava tokom cele sezone bude iste visine i besprekornog izgleda.

Robot kosilici se postavlja virtuelna ograda direktno, pomoću daljinskog upravljača ili preko mobilnog telefona, i ona počinje sa radom unutar zadatog opsega. Neverovatno je tiha u poređenju sa svim klasičnim kosilicama, odlična je u savladavanju uspona i krivina, i secka travu na tako sitne komade da ih teško možete uočiti nakon košenja.

Kažu da joj je jedina mana što ne raspoznaje objekte na koje naiđe unutar zadatog prostora, pa sa istim entuzijazmom secka travu, manje dečije igračke i zaboravljeno sitno pokućstvo. Nama se čini da ima još jednu ozbiljnu manu - pored travnjaka može da počisti i bankovni račun, sa cenom koja u zavisnosti od modela iznosi od 2000 - 3500 $.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru