Polisa privatnosti

23 Jun 2021
Autor Voxxx
92 pregleda

Vaša privatnost nam je važna. Znamo da sve objave ovog tipa to poručuju, ali mi to zaista mislimo. Ukazali ste nam poverenje korišćenjem usluga ΜΕΔΙΑΣ i mi to cenimo. To znači da smo posvećeni zaštiti i bezbednosti svih ličnih podataka koje nam poverite. Postupamo u interesu svojih korisnika i transparentni smo u vezi sa obradom Vaših ličnih podataka.

Ovaj dokument opisuje kako koristimo i obradjujemo Vaše lične podatke. Nadamo se da ćemo vam preneti ono što želimo da znate na jasan i transparentan način i da vam pritom nećemo previše dosadjivati. Kao dodatak, saznaćete i kako možete da nas kontaktirate ako imate pitanja u vezi sa svojim ličnim podacima, na koja ćemo vrlo rado odgovoriti. Takodje vas molimo da pročitate našu Izjavu o kolačićima koja objašnjava kako ΜΕΔΙΑΣ koristi kolačiće i druge slične tehnologije.

U ime ΜΕΔΙΑΣ obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših pratilaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni ΜΕΔΙΑΣ odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Moguće je da ćemo menjati Izjavu o zaštiti privatnosti s vremena na vreme. Ukoliko vam je stalo do privatnosti, redovno posećujte ovu stranicu kako biste bili u toku. Ako u Izjavu o zaštiti privatnosti unesemo izmene koje će se odraziti na vas (npr. ukoliko nameravamo da obradjujemo Vaše lične podatke u druge svrhe koje nisu prethodno navedene u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti), obavestićemo vas o tim promenama pre početka novih aktivnosti.

Jedna tužna, ali važna informacija: ukoliko niste saglasni sa Izjavom o zaštiti privatnosti, savetujemo vam da prestanete da koristite naše usluge. Ako se slažete sa našom Izjavom o zaštiti privatnosti, možete na miru da čitate vaš omiljeni magazin. Uživajte!

Kakvu vrstu ličnih podataka prikuplja ΜΕΔΙΑΣ?

ΜΕΔΙΑΣ ne skuplja u bazu nikakve podatke o korisniku, osim beleženja IP adrese radi analitike sajta. Ne postoje situacije u kojima od drugih dobijamo podatke o vama niti automatski prikupljamo druge informacije.

Na koji način ΜΕΔΙΑΣ deli Vaše podatke sa trećim stranama?

ΜΕΔΙΑΣ ni na jedan način ne deli Vaše podatke sa trećim stranama. U nekim slučajevima, na zahtev organa vlasti i na osnovu Zakona, možemo podeliti Vaše informacije sa institucijama vlasti. Ne prodajemo niti iznajmljujemo Vaše lične podatke.

Na koji način ΜΕΔΙΑΣ koristi društvene mreže?

Upotreba društvenih mreža može biti integrisana na razne načine u postojeće usluge ΜΕΔΙΑΣ, što može da znači da će društvena mreža primiti deo Vaših podataka – ako Vi to dozvolite.

Koje sigurnosne procedure primenjuje ΜΕΔΙΑΣ kako bi zaštitio Vaše lične podatke?

Primenjujemo razumne i odgovarajuće procedure za sprečavanje neovlašćenog pristupa i zloupotrebe ličnih podataka koje obradjujemo.

Ko je odgovoran za obradjivanje ličnih podataka na ΜΕΔΙΑΣ veb sajtu i mobilnim aplikacijama?

ΜΕΔΙΑΣ sa sedištem u Santa Monica, California, USA, kontroliše obradu ličnih podataka na svojim veb sajtovima i mobilnim aplikacijama.

Kakve procedure za bezbednost i čuvanje sprovodi ΜΕΔΙΑΣ kako bi zaštitila Vaše lične podatke?

Sprovodimo razumne procedure kako bismo sprečili neovlašćen pristup i zloupotrebu ličnih podataka. Za zaštitu i čuvanje ličnih podataka koje ste nam poverili koristimo propisne poslovne sisteme i postupke. Takodje, koristimo bezbednosne procedure, kao i tehnička i fizička ograničenja za pristup i korišćenje ličnih podataka na našim serverima. Pristup ličnim podacima dozvoljen je isključivo ovlašćenom osoblju u poslovne svrhe.

Ukoliko želite da uložite prigovor na obradu Vaših ličnih podataka na osnovu legitimnog interesa, a nije vam direktno dostupna ova opcija, molimo vas da nas kontaktirate na redakcija@medias.rs.

Ko je odgovoran za obradu ličnih podataka na ΜΕΔΙΑΣ veb sajtu i kako možete da nas kontaktirate?

ΜΕΔΙΑΣ kontroliše obradu ličnih podataka kao što je opisano u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti.

Izjava o kolačićima

Prilikom upotrebe naših onlajn servisa i aplikacija, kolačići i druge tehnologije za praćenje se koriste na razne načine, npr. za funkcionisanje ΜΕΔΙΑΣ veb sajta, analizu posećenosti ili u marketinške svrhe. Ove tehnologije koristimo isključivo mi.

Šta je kolačić?

Kolačić je mala količina podataka koju veb sajt čuva u pretraživaču Vašeg kompjutera ili na Vašem mobilnom uredjaju. Takozvani "kolačići prve strane" su kolačići koje koristimo koja upravlja domenom na kojem se kolačići koriste. Iz tog razloga su ovde kolačići ΜΕΔΙΑΣ "kolačići prve strane". U slučaju da dopustimo drugima da koriste kolačiće putem ΜΕΔΙΑΣ veb sajta i aplikacija, to će onda biti "kolačići treće strane".

Postoji razlika izmedju privremenih i trajnih kolačića. Privremeni kolačići postoje samo dok ne zatvorite svoj pretraživač. Trajni kolačići imaju duži rok trajanja i ne brišu se automatski kada zatvorite pretraživač. Mi se trudimo da koristimo kolačiće ili da omogućimo korišćenje kolačića s trajanjem sve dok ne zatvorite pretraživač. Samo u specijalnim slučajevima, kao što je izbor jezika ili valute prikaza, kolačić traje duže od navedenog perioda.

Osim kolačića, ne koriste se druge tehnologije za praćenje. Sve ove tehnologije zajedno se u ovim Pravilima o kolačićima nazivaju "kolačići".

Naš veb sajt i aplikacije koriste kolačiće u različite svrhe:
Tehnički kolačići: Pokušavamo da obezbedimo napredan i jednostavan veb sajt za sve naše posetioce, kao i aplikacije koje se automatski prilagodjavaju potrebama i željama posetilaca. Tehnički kolačići su u potpunosti neophodni za ispravno funkcionisanje našeg veb sajta.

Analitički kolačići: Ove kolačiće ne koristimo već se analitički podaci upisuju u bazu, ali bez ijednog Vašeg podatka.

Komercijalni kolačići: Ne koristimo nijedne komercijalne kolačiće niti kolačiće trećih strana.

Koje su Vaše opcije?

Za više informacija o kolačićima i o njihovom upravljanju ili brisanju posetite allaboutcookies.org i sekciju za pomoć u svom pretraživaču. U podešavanjima pretraživača kao što su Internet Eksplorer, Safari, Firefoks ili Gugl Hrom, možete odrediti koje kolačiće ćete prihvatiti, a koje ćete odbiti. Mesto na kojem možete pronaći podešavanja zavisi od vrste Vašeg pretraživača. Putem opcije "Pomoć" u svom pretraživaču pronadjite podešavanja koja su vam potrebna.

Ukoliko odaberete opciju da ne želite da prihvatite odredjene tehničke i/ili funkcionalne kolačiće, možda nećete moći da koristite neke od funkcija na našem veb sajtu.

Analitika. U svrhu prikupljanja podataka za analitičke svrhe ne koristimo niti jednu alatku koja može da skuplja podatke o Vama (kao Google Analytics, Facebook Pixel, …). Za prikupljanje podataka koristimo internu skriptu koja može koristiti samo gore navedene kolačiće.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom Izjavom o kolačićima, molimo vas da pošaljete e-poruku na redakcija@medias.rs. Ova Izjava o kolačićima je podložna povremenim izmenama, stoga redovno posećujte ovu stranicu kako biste bili upućeni u eventualne promene.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru