Od sutra i Beograd pod kišobranom "Impact Hub-a"

08 Dec 2014
Autor Tea
352 pregleda

Kao deo svetske mreže istoimenih organizacija, sutra se i Beograd priključuje globalnoj mreži “Impact Hub” koja u više od 70 gradova sveta svojim aktivnostima podstiče razvoj preduzetništva.

Od sutra i Beograd pod kišobranom

Sačuvavši duh vremena tridesetih godina prošlog veka, u prostorijama nekadašnjeg Studija 10 Radio Beograda stvoreno je autentično okruženje za rad u strogom centru grada.

Organizacija koja okuplja više od 9000 članova je, kada je nastala 2005. u Londonu, bila poznata samo kao The HUB. Danas je ova mreža inovativnih programa i povezivanja, kao mesto gde se stvaraju, grade i realizuju ideje, rasuta od San Franciska do Johanesburga.

Osmišljen kao mesto gde se razmenjuje znanje i iskustvo na istom prostoru, Impact Hub predstavlja novi model poslovanja koji u sebi sadrži elemente biznis inkubatora, laboratorije znanja i edukativnog centra.

Ovaj zajednički prostor će predstavljati zajednicu koja okuplja preduzetnike različitih opredeljenja i one koji to žele da postanu, u kojoj će razmenjujući znanje i iskustvo zajednički ostvarivati svoje poslovne ideje.

Za lakše razumevanje kako će sve ovo funkcionistati, dobar primer je ako zamislite kako bi Facebook ili Linkedin funkcionisali uživo. Prema rečima Glavnog marketing menadžera Anđela Boškovića, u pitanju je mnogo više od zajedničkog radnog prostora (co-working), jer kao deo sistema globalne mreže istoimenih organizacija širom sveta, Impact Hub zainteresovanima za ostvarivanje biznis ideja nudi podršku kroz umrežavanje sa svim članovima širom sveta. Ideja je da se na jednom mestu okupe freelanceri, predstavnici NVO, dizajneri, programeri i mnogi drugi, kako bi se napravio jedinstven preduzetnički ekosistem koji bi spajanjem poslovnih ljudi u istom prostoru doveo do međusobnog povezivanja u ostvarivanju individualnih i zajedničkih ideja.

ImpactHUB je katalizator, mesto koje nastoji da integriše razne projekte društvenog preduzetništva i pomogne im da kroz našu mrežu, okupljanja i različite događaje skrojene po zahtevima članova, postanu još jača društvena preduzeća.

Sa ciljem da poveže start-up preduzeća, kreativne preduzetnike i društvene inovatore sa jedne strane i investitore, filantrope i programe finansijske podrške, beogradsko izdanje coworking prostora se otvara sutra u velikoj sali nekadašnje Zadružne palate u Makedonskoj, sa početkom u 14h.

Velika i prostrana sala u kojoj su se nekada snimale radio-emisije, nedavno je u potpunosti adaptirana kako bi udahnula život nekim drugim projektima iz sveta društveno-odgovornih kompanija, freelance poslovanja i startupa.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru