Fudbalska saga koja je osvojila Balkan, "Na putu za Montevideo"

02 Aug 2013
Autor Tea
899 pregleda

Tv serija “Na putu za Montevideo” koja predstavlja svojevrstan most između prva dva dela filma “Montevideo, Bog te video”, sa razlogom je najavljena kao najgledanija serija na Balkanu.

Fudbalska saga koja je osvojila Balkan,

Serija čija je prva epizoda premijerno prikazana na RTS-u u novogodišnjoj noći a potom i u Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Bosni I Hercegovini, od 7. jula se emituje i na RTL-u. Ostavivši iza sebe hrvatske serije “Lud, zbunjen, normalan” i “Larin izbor” “Na putu za Montevideo” se trenutno nalazi na prvom mestu gledanosti i u Hrvatskoj.

Priča o tome kako su naši reprezentativci putovali vozom a potom i brodom na Svetsko prvensto u Urugvaju, smeštena je u seriju koja je tajno pripremana godinu i po dana a predstavlja zapravo jedan neobičan žanrovski most između prvog i drugog dela filma “Montevideo, Bog te video”. Dok su se svi čudili zbog čega snimanje drugog dela najgledanijeg filma kod nas traje toliko dugo, reditelj Dragan Bjelogrlić i producent filma "Intermedia Network" su uspeli da sakriju tajnu, da je u tom periodu snimljena i serija o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju uz "najvažniju sporednu stvar na svetu", kao i uspehu fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije. Dogodovštine naše mlade reprezentacije smeštene su u period između I i II dela filma a kako je sve zasnovano na istinitim događajima, u njoj se između ostalog opisuje i fudbalski sukob Srbije i Hrvatske iz 1930. godine pred sam polazak na Svetsko prvenstvo.

Zlatni momci: Miloš Biković, Aleksandar Radojčić, Petar Strugar i Viktor Savić, kao glavni akteri najbolje fudbalske sage kod nas, proveli su tri i po godine radeći na ovom projektu u pravom „sportskom duhu“. Mada nisu profesionalnci u fudbalu, po završetku snimanja, odigrali su i nekoliko humanitarnih fudbalskih utakmica gde su prikupljena značajna sredstva za najugroženije kod nas, a svojom harizmom i neodoljivim glumačkim talentom su uspeli da osvoje filmsku publiku na čitavom Balkanu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru