Čovjek rođen u pogrešno vrijeme

03 Oct 2012
Autor V.B.
392 pregleda

"Okrenimo se svom izvoru, višoj inteligenciji, Bogu. Jer dolazi novi svijet, novo doba. Doba ljubavi, mira, bratstva, slobode..."- riječi su Mirin Daja, čovjeka koji je svojim nadnaravnim sposobnostima pokušavao objasniti čovječanstvu dolazak novog doba.

Inače rođen kao Arnold Gerrit Henske 1912.g. u Rotterdamu, od rane mladosti pokazuje veoma izražen osjećaj kozmopolitizma i bratstva među ljudima, te stoga pseudonim uzima iz esperanta (koji je stvoren da bude univerzalni jezik komunikacije). Samo značenje njegovog pseudonima dolazi iz riječi čudesan ili divni, kakav zaista i jeste bio Mirin Dajo.

U njegovim ranim dvadesetim godinama javljaju mu se neobični snovi, ali i neka druga paranormalna iskustva (kao npr. razgovori s "anđelom čuvarom“). Prijelomni je trenutak njegova života vizija u kojoj mu je rečeno da je njegovo tijelo neranjivo. Da bi dokazao svoju neranjivost, javno je probadao svoje tijelo raznim oštrim predmetima. Kao takav, privukao je pažnju znanstvenika pred čijim je očima proboden kroz srce, pluća i bubrege, pri tome ne osjećajući nikakvu bol. Rentgenskom snimkom je jasno uočeno da metal prolazi kroz unutarnje organe.

Nitko nije uspio osporiti ovako uvjerljive dokaze, a Dajo je svoje tijelo probadao oko petstotinjak puta. Nikada nije zabilježena nikakva povreda koju je ova praksa trebala izazvati. Svi se slažu da nijedan fakir u povijesti nije mogao izvesti nešto slično, a pogotovo ne u kontroliranim kliničkim uvjetima.

Ljudska radoznalost o njegovim nadnaravnim sposobnostima, zasjenila je ono što je ovaj Nizozemac smatrao svojom pravom misijom – dokazivanje da su mir, ljubav i Bog jedine prave vrijednosti. Kako njegove propovjedi nisu nailazile na odjek počeo je vjerovati da njegovo vrijeme još nije došlo i da čovječanstvo ne shvaća poruku s viših razina postojanja. Iz tih razloga je najavio svoju smrt, no masa ubijeđena da netko s takvim moćima može umrijeti, jednostavno nije povjerovala.

Prema nekim zapisima iz toga vremena, 12. svibnja 1948. godine „unutarnji glas“ je Daju rekao da proguta veliku željeznu iglu, što je on i učinio, da bi nakon toga završio u bolnici gdje je položaj igle ustanovljen rentgenskim pregledom. Operativnim zahvatom igla je odstranjena. Narednih 10 dana Mirin je proveo u krevetu, u stanju nalik transu. Posljednja su mu tri dana u nekoliko navrata konstatirali smrt, ali bi se životni znaci iznenada ponovo vraćali. Protivno volji njegova jedinog suradnika, obdukcija je obavljena odmah nakon proglašenje smrti i kao uzrok smrti je navedeno puknuće  aorte koju je igla izazvala.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru