Kratki film „Dah”, neverovatna moć jednostavnih poruka

Doživljaji se zaboraljaju, osećanja blede i nestaju. Jedino sidro koje uvek i neraskidivo spaja um i telo je disanje, jednostavna radnja sa sa kojom se rađamo i bez koje umiremo. Između te dve tačke je bezbroj udisaja, onih koje pamtimo i onih koji su nam nebitni.

Kratki film „Dah”, neverovatna moć jednostavnih poruka

Da ne postoje nebitni udisaji i izdisaji, pokazali su Daniel i Katina Merchadante u kratkom filmu Dah (Breath) koji slavi tu nevidljivu pokretačku silu. Pre nego što je upoznao Katinu, Daniel je bio vlasnik firme Everynone koja je potpisivala brojne nagrađene kratke filmove. Katina je radila kao reditelj dokumentaraca u Africi, Aziji, Evropi i širom Amerike. Upoznali su se 2011. godine, a nešto kasnije se rodila ljubav i zajednička producentska kuća, The Merchantes.

Njihov film divno sabira sve vrste „udaha” koje u životu iskusimo kroz svaku, pa i najbanalniju aktivnost kojom se bavimo. Jednostavnost i istina bez ukrasa čine ovaj film neverovatno uverljivim i emotivnim.

Posle „Daha” postajemo svesni da je disanje mnogo više od nesvesne reakcije našeg tela. Ono je jezik koji univerzalno opisuje bol, zadovoljstvo, strah, sreću i tugu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

  •  
    Sopček Đura
    18 March 2015

    zaDAHnjujuće!!!

    Odgovori

Preporučujemo

Poslednji kvizovi

Poslednji postovi

Arhiva članaka

<
2017
>
<
Januar
>
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Poslednji komentari

Misao dana

Ima ljudi bolesno sujetnih. Da ne bi povredili svoju sujetu, oni izbegavaju svako iskušenje. Pametni su, a kreću se samo među ograničenim ljudima. Sposobni su, a neće, ne smeju ništa da pokušaju, plaše se svakog poređenja. Jaki su, ali oprezno biraju protivnike. Oni ne ostavljaju tragove, već samo dobre utiske.

Duško Radović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru