Film Lovac na zmajeve

Kada je prvenac Haleda Hoseinija Lovac na zmajeve ekranizovan 2007. godine, svi zaljubljenici u čudesni svet Avganistana, koji je ovaj pisac oživeo u svojim delima, dobili su još jednu priliku za uživanje.

Film Lovac na zmajeve

Hoseini priča svoje nežne uspomene na detinjstvo u svojoj domovini, sada ratom razorenoj i propaloj državi. Poreklom iz imućne i ugledne diplomatske porodice, Hoseini je veći deo svog života proveo izvan Avganistana, pa su sva njegova sećanja vezana za predsovjetsku eru i vreme kada teme vezane za ovu zemlju nisu bile samo ratne. Prijateljstvo sa tridesetogodišnjim slugom, Huseinom Kanom, koga je kao desetogodišnji dečak učio da čita i piše, bili su inspiracija za njegov prvi roman.

Priča o nezaboravnom i dirljivom prijateljstvu dečaka i očevog sluge u državi koja je na pragu uništenja govori o snazi pisane reči, ceni izdaje i mogućnostima za iskupljenje. Lovac na zmajeve je i porodična priča o vezi sinova i očeva, njihovoj ljubavi, žrtvovanjima i lažima. Film u celosti, sa srpskim prevodom, možete pogledati ovde:

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Preporučujemo

Poslednji kvizovi

Poslednji postovi

Arhiva članaka

<
2017
>
<
Januar
>
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Poslednji komentari

Misao dana

Pazi ne samo da li je istina to što govoriš već da li onaj kome govorš podnosi istinu.

Seneka

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru