Film o Hičkoku uskoro u kinima

Autor Film

Alfred Hičkok rodio se 1899.g., kao sin voćara Williama i njegove žene Emme koji su ga odgajali u strogom katoličkom duhu. U skladu s tim je birao i školovanje pa  se opredelio za školu koju su vodili jezuiti, da bi kasnije studirao umetnost.  Prva prilika da se okuša u režiranju ukazala mu se nakon što se jedan redatelj iz studija razbolio pa je  „Always tell your wife“ preuzeo Hičkok i naravno pobrao uspeh.

Impresionirani njegovim radom, čelnici studija mu zadaju nove zadatke, koje Hičkok opet s velikim uspehom rešava. Njegova je karijera započela u Velikoj Britaniji, no tokom vremena poprimala je sve veće  razmere – u toku svog života snima više od pedesetak filmova. Smatraju ga izumiteljem trilera i filmova strave kao žanra.

U toku svog stvaralaštva šest je puta bio nominiran za Oskara ali ga nikada nije dobio, jedina nagrada koja mu je uručena je ona za životno delo.

Početkom 2013.g. u kina stiže film o ovom slavnom režiseru. Naime, radi se o ljubavnoj priči  između Alfreda Hitchcocka i Alme Revile tokom snimanja Hitchcockovog filma Psiho iz 1959 godine. Film prati Hitchcockov mukotrpni proces rada na ovom horor-klasiku.

Ulogu samog Alfreda tumači Anthony Hopkins, dok je u ulozi njegove supruge glumica Helen  Mirren. Osim navedenih poznatih imena, tu se nalaze još i ništa manje poznati: Scarlet Johansson, James D'Arcy, Jessica Biel…

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Prekomeran ponos oznaka je sitne duše.

Turgenjev

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |