Nedodirljivi (Intouchables)

Autor ScenaFilmNaš izbor

Zasluženo najgledaniji film snimljen van engleskog govornog područja je priča o mladom emigrantu Drissu koji sem egzistencijalnih problema ima i probleme sa zakonom, i bogatog kvadriplegičara Phillipea.

Efektne i nenategnute anegdote prate tešku emotivnu priču oba aktera, suočena sa egsistencijalnim problemima i emotivnim ispadima. Preko 35 miliona ljudi je pogledalo ovaj film koji je baziran na istinitom događaju, a sjajna glumačka ekipa predvođena Omarom Syom i Françoisom Cluzetom se uspešno izborila da u ovoj priči neizbežna patetika ne postane bljutava i preslađena.

Film izuzetnu gledanost duguje i jednoj posebnoj vrsti otvorenosti, gde se ljudi, situacije i stanja nazivaju pravim imenom, bez nepotrebnog ulepšavanja, i na granici pristojnosti. Takvu avanturu bi američka produkcija teško sebi dozvolila. Film potpisuju reditelj i scenarista Olivier Nakache i Eric Toledano.

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Niko nije slučajno dobar; vrlinu treba naučiti.

Seneka

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |