Filmstreet, bioskop u vašoj ulici

Autor FilmDešavanja u regionu

I ovog leta, u organizaciji Kancelarije za mlade GO Beograda i UK „Parobrod“ Beograđane i posetioce srpske prestonice očekuju prijatna večernja iznenađenja u vidu filmskih projekcija na neobičnim lokacijama u gradu.

Pokretači Filmstreeta kao da su se vodili idejom „ako nećete vi u bioskop, bioskop će doći kod vas“. Ova ekipa entuzijasta svake večeri od polovine juna do polovine septembra, na unapred najavljenoj lokaciji na otvorenom razmešta stolice, uključuje projektor, i potpuno besplatno  prikazuje jedan od filmskih klasika posetiocima.

Beograđani su sa oduševljenjem prihvatili Filmstreet, prvenstveno zato što projekcije nisu isključivo vezane za centar grada, već ih bioskop posećuje u njihovom komšiluku, na staroj tramvajskoj okrenici na Voždovcu, u parku na Miljakovcu, na Zemunskom keju, Zvezdarskoj šumi, kod pijace na Bežanijskoj kosi, a uspeva da se smesti čak i na „ostrvo“ između dve ulice.

Cilj ove akcije nije samo dopuna letnje turističke ponude, nego i promovisanje bioskopa kao zaboravljene zabave u kojoj smo pre digitalne ere mnogo češće uživali. Spisak lokacija i detaljnija obaveštenja možete dobiti na Facebook stranici Filmstreeta, ili preko Twitter naloga @FilmstreetBg.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Život je izbor,a ne sudbina, jer običan čovek živi kako mora, a pravi čovek živi kako hoće; život na koji bedno i bez otpora pristaje je bedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem.

Meša Selimović – “Krug”

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |