Danny MacAskill i njegov poligon

Autor Život i stilSportFilmOstali sportoviUmetnost

Postoje neki ljudi koji celog svog života vole vedre i drečave boje, ne stide se da se poigraju igračkama, a lice im krasi onaj dečački osmeh, ma koliko godina imali. Jedan od njih je i Danny MacAskill  iz Škotske, čuveno ime u svetu ekstremnog biciklizma.

On je u saradnji sa Red Bull-om, pod čijim pokroviteljstvom inače vozi, snimio kratak, maštovit film "Imaginate" u jedinstveno uređenom ambijentu.

Dvorana Kelvin u Glazgovu je transformisana u poligon sa džinovskim igračkama, na kome je Denny izvodio svoje spektakularne trikove na biciklu. Sve izgleda tako lako, a nije baš tako. Snimanje je trajalo oko dva meseca, šest dana u nedelji. Koliko je njegov duh nesalomiv govori podatak da je ovo prvi Denny-jev izazov posle teške povrede i operacije kičme, u kome neke vratolomije izvodi po prvi put.

Uživajte!

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Komentari:

Ostavi novi komentar
Plavi Zvekan, 27.01.2014.
Yeahhhhhh! :)
Odgovori
Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Misaon i razuman čovek ne uči samo od pametnijih od sebe, nego i od samih luda ima se čemu naučiti, jer gleda šta oni čine i kako se zlopate, pa sve to uzima sebi za pouku i čuva se, a budala neće ništa od pametnog da primi, jer pored ostalih ludosti najveća mu je da se sam sebi najpametniji čini, i za sramotu drži od drugoga nešto naučiti.

Dositej Obradović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |