Ekstremni sportovi - flyboard

Autor SportLjudi i događajiOstali sportovi

U potrazi za novim avanturama bivši svetski džet-ski prvak Frenki Zapata, osmislio je i napravio konstrukciju na vodeni pogon, sa mlaznicama koje omogućavaju da u jednom trenutku budete visoko iznad vodene površine, a u drugom zaronite u dubinu.

Leti kao ptica i plivaj kao delfin!

Mlaznice su pričvršćene sa obe strane daske za surfovanje, a daska za noge vozača. Voda se pod visokim pritiskom upumpava u dugačko crevo zakačeno za rotirajuću platformu koja pluta na vodi i ujedno vas prati u vašim vratolomijama. Da bi se kretali u željenom pravcu, koristite upravljače, takodje creva sa ventilima kojima se reguliše pritisak vode. Za ovu aktivnost, ma kako izgledala lako, neophodna je fizička spremnost, i naravno da ste plivač.

Pomoću flyborda možete i samo da stojite iznad vode i to na visini od čak 15m, ili ukoliko ste hrabri, da izvodite razne akrobacije, kako u vazduhu tako i ispod vodene površine.

Ovaj ekstremni sport je postao popularan vrtoglavom brzinom u Americi i Australiji. Zapata tvrdi da upravljanje vodenom mašinom nije teško i za samo godinu dana je dobio preko 1500 narudžbina, a cena jednog komada je 6.500 dolara. Preduzimljivi Zapata je otvorio fabriku za proizvodnju u blizini svoje kuće u Marseju.

Deluje impresivno - nema šta!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Život je neshvatljivo čudo, jer se neprestano troši i osipa, a ipak traje i stoji čvrsto.

Ivo Andrić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |