Starinski žuti kolač sa višnjama

31 Jan 2015
8230 pregleda

Vladavinu kremastih poslastica je „preživeo” mali broj starinskih kolača. Jedan od onih kojima vreme nije moglo ništa je čuveni žuti kolač, jednostavan i ukusan baš kao i epoha koju je obeležio.

Starinski žuti kolač sa višnjama

Dajemo vam proveren i jednostavan recept, koji uvek uspe. Jedni trik da vam kolač bude ukusniji je da koristite oštro brašno (tip-400) i da ga ne pečete na suviše visokoj temperaturi. Mera je, baš kao nekad - čaša od jogurta.

Potrebno: 5 jaja, 1 čaša šećera, 1 jogurt, 1 čaša ulja, 2 čaše oštrog brašna, 1 prašak za pecivo i oko 500 gr višanja bez koštice.

Postupak: Čvrsto umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i sjedninti laganim mešanjem. Dodati ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Odmah nasuti u nauljen i brašnom posut pleh i poređati višnje. Peći oko 30 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni, na temperaturi od 180°C. Posuti šećerom u prahu kada je pečeno i seći kada se ohladi.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru