Tokom svoje profesionalne karijere često je boravio u Beogradu, i primetio čudan nesklad između obilja kvalitetnog voća, povrća i mleka, i nedostatka kvalitetnog sladoleda od prirodnih sirovina.
Pre dve godine, Moritz je odlučio da napusti karijeru perspektivnog bankara i postane mali privrednik u Srbiji. Naizgled, odluka na rubu razuma. Pokazalo se da je uspeh svuda moguć, skoro zagarantovan, kada ste odlučni da kontinuirano nudite tržištu proizvod izuzetnog kvaliteta, a ne tražite prečice, već svoj posao gradite postepeno i mudro. Kada poslujete u ovom delu sveta, bitno je i da razumno formirate cene. Moritz Eis je i tu imao meru.
Ova mala manufaktura snabdeva se 100% organskim sirovinama direktno od proizvođača i u svojoj ponudi ima više od 80 ukusa koji se menjaju sa sezonama. Pored standardnih aroma nude i magične nove ukuse, „baklavu“, šljivu, limun-zovu, cveklu-hibiskus, zeleni čaj, cimet-bundevu, pomorandžu-đumbir, i još mnogo zanimljivih kombinacija koje su Beograđani brzo zavoleli.
Moritz Eis za sada ima tri prodajna mesta u Beogradu, ali su vrlo preduzimljivi i otvoreni za nestandardnu saradnju. Mnoge kompanije i pojedinci koji priređuju veća slavlja sve češće iznajmljuju Moritzov pokretni štand za svoja veselja. Ukoliko poželite njihov sladoled u svom domu, i to je moguće, jer rade i kućnu dostavu.
Primer ove radionice je jasan putokaz da za ozbiljne i posvećene preduzetnike nema zime, čak ni na brdovitom Balkanu.

