Moritz Eis, novo carstvo sladoleda

29 Jun 2013
Autor Mirjana
3771 pregleda
Moritz Eis, novo carstvo sladoleda

Trenutno najbolji poslastičar u Beogradu, bar što se sladoleda tiče, je bečki investicioni bankar! Moritz Fried je rođen u Beču pre 36 godina. Diplomirao je ekonomiju u rodnom gradu, a potom se usavršavao na Oxfordu, u Madridu i Parizu. Radio je u najčuvenijim svetskim bankama poput JP Morgan i Lehman Brothers.

Tokom svoje profesionalne karijere često je boravio u Beogradu, i primetio čudan nesklad između obilja kvalitetnog voća, povrća i mleka, i nedostatka kvalitetnog sladoleda od prirodnih sirovina.

Pre dve godine, Moritz je odlučio da napusti karijeru perspektivnog bankara i postane mali privrednik u Srbiji. Naizgled, odluka na rubu razuma. Pokazalo se da je uspeh svuda moguć, skoro zagarantovan, kada ste odlučni da kontinuirano nudite tržištu proizvod izuzetnog kvaliteta, a ne tražite prečice, već svoj posao gradite postepeno i mudro. Kada poslujete u ovom delu sveta, bitno je i da razumno formirate cene. Moritz Eis je i tu imao meru.

Ova mala manufaktura snabdeva se 100% organskim sirovinama direktno od proizvođača i u svojoj ponudi ima više od 80 ukusa koji se menjaju sa sezonama. Pored standardnih aroma nude i magične nove ukuse, „baklavu“, šljivu, limun-zovu, cveklu-hibiskus, zeleni čaj, cimet-bundevu, pomorandžu-đumbir, i još mnogo zanimljivih kombinacija koje su Beograđani brzo zavoleli.

Moritz Eis za sada ima tri prodajna mesta u Beogradu, ali su vrlo preduzimljivi i otvoreni za nestandardnu saradnju. Mnoge kompanije i pojedinci koji priređuju veća slavlja sve češće iznajmljuju Moritzov pokretni štand za svoja veselja. Ukoliko poželite njihov sladoled u svom domu, i to je moguće, jer rade i kućnu dostavu.

Primer ove radionice je jasan putokaz da za ozbiljne i posvećene preduzetnike nema zime, čak ni na brdovitom Balkanu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru