Apokalipsa 21.12.2012.

21 Jul 2012
Autor V.B.
407 pregleda

Što smo bliže ovom datumu to više raste strah i panika diljem svijeta. Mediji su pretrpani svakojakim informacijama, od onih i znanstveno potkrijepljenih do totalnih nebuloza.

Što je to što očekujemo ili ne očekujemo upravo tog datuma?

Apokalipsa 21.12.2012.

Postoje najmanje tri različita tumačenja apokalipse koja slijedi.

Prva je teorija proročanstvo Maya.

Druga je da će naša civilizacija uspostaviti kontakt s predstavnicima drugog svijeta koja zapravo potječe s planeta Nibiru.

I treća teorija koja je najbliža suštini drevnog mayanskog kalendara je da čovjek ulazi u kvalitativno novu fazu razvoja, odnosno nastat će tzv. Razumni interdimenzionalni čovjek.

Svakih 26000 godina naš solarni sistem prolazi kroz 12 zodijačkih znakova. Ciklus je podijeljen u 5 podciklusa od kojih svaki traje po 5125 godina a smatra se da predstavljaju po jedno doba razvitka svijeta. Mnoge drevne civilizacije su izrađivale svoje kalendare na osnovu tog velikog ciklusa. Asteški kalendar smatra da je svako razdoblje svijeta uništeno od strane jednog od 4 elementa : vatre, vode, vjetra ili zemlje.

Ciklus u kojem se mi trenutno nalazimo je Razdoblje petog Sunca a završava se točno s 21.12.2012. g.

Nakon vatre, vode, vjetra i zemlje po proročanstvu Maya Zemlja bi trebala da krene u svoj naredni svijet, nazvan „eter“. Ono što je interesantno je da njihov ciklus završava s 21.12-tim ali time ne započinje apokalipsa globalnih razmjera već po matematičkim izračunima dolazi do promjena na Zemlji. O kakvim je točno promjenama riječ još uvijek je nepoznanica.

Nibiru, Planet X, Wormwood, Hercolubus, Nemesis…..je novootkriveni planet na rubu Sunčevog sustava koji kruži oko Sunca u dugačkoj elipsi. Potrebno mu je 3600 godina da okruži Sunce. Sumeranski tekstovi stari 6000 godina govore o tom planetu i postojanju njegovih bogova zvanih Anunnaki. Mada još uvijek nema točnih podataka o veličini planeta , smatra se da je vrlo velike mase, čak i do 5 puta veće od Zemlje. Ono što je veoma neobično u vezi ovog planeta je što se kreće eliptičnom putanjom i suprotnim obrtanjem oko svoje osi. Dok se Sunce kreće suprotno od kazaljke na satu, Nibiru se kreće u smjeru kazaljki te na taj način dolazi do sukobljavanja elektromagnetskih silnica u svemiru . Spominje se i da bi gravitacijska sila Nibirua mogla prouzročiti zaustavljanje rotacije Zemlje na 3 dana što bi značilo 3 dana mraka koja su predviđena po Bibliji.

Osim navedenih teorija postoji još i čitav niz drugih :

Solarne baklje koje bi trebale nastati promjenom sunčevog magnetskog polja, što se očekuje 2012. Ili 2013. g a po predviđanjima bi vrhunac ovog ciklusa mogao biti 30 do 50 posto snažniji. No još uvijek nije najjači zabilježen ciklus. Najveća solarna baklja dosad zabilježena dogodila se 2003. godine kad je radijacija jačine 5 tisuća Sunca pogodila atmosferu - i još smo uvijek tu.

Zamjena Zemljinih magnetskih polova posljednji se put dogodila pred 800 000 godina. Postoje geološki dokazi o višekratnim zamjenama magnetskih polova kroz Zemljinu povijest. Međutim, ne postoje dokazi da bi promjena polova uzrokovala izumiranje ljudi.

Zemljina os je čvrsto pod gravitacijskim utjecajem Mjeseca i samo objekt veličine Marsa bi mogao izazvati njezino pomicanje iz ležišta, no budući da tako velikih lutajućih planeta koji su sposobni za tako nešto nema u Sunčevom sustavu teorija je naprosto nemoguća.

Poravnanje Jupitera i Saturna koje bi uzrokovalo poremećaj u gravitaciji Zemlje - 1982. godine zbila se iznimno rijetka astronomska pojava - poravnanje dvaju najvećih planeta Jupitera i Saturna popraćena spektakularnom pomrčinom Sunca. Bili su predviđeni brojni potresi i plimni valovi, no ništa od toga se nije dogodilo.

Poravnanje Sunca s galaktičkim ekvatorom na zimski solsticij nema nikakav utjecaj na Zemlju, to su samo koordinate na nebu.

Crna rupa u središtu galaksije utjecat će na Zemlju - Rupa ima masu od tri milijuna solarnih masa dok cijela galaksija ima masu od nekoliko trilijuna solarnih masa. Svaka tvrdnja da crna rupa ima utjecaja je pogrešna.

Super ili hipernova će uništiti Zemlju - Najbliži kandidat, crveni div Betelgeuse, trebao bi eksplodirati za 1000 godina. Također, niti jedna zvijezda nema svoju rotacijsku os okrenutu prema Zemlji, tako da nema straha od smrtonosnog gama-zračenja izbačenog nakon eksplozije zvijezdine jezgre.

Istražujući ovu temu naišla sam na more proročanstava koja su kroz povijest čovječanstvu utjeravala strah. Navesti ću samo neka od njih :

 • 634. god. p.n.e: Rimljani su očekivali da će njihov grad biti sravnjen sa zemljom, jer je to bila 120. godina od osnivanja Rima
 • 500. god: Smatralo se da će Isus sići na Zemlju i da će to biti kraj svijeta kakvog mi poznajemo.
 • 1000. god: Veliki broj priča opisuje masovnu paranoju koja je vladala uoči te godine jer se smatralo da toliko okruglih brojeva ne može donijeti ništa dobro.
 • 1555. god: Francuski teolog Pjer d’Ajli predvidjeo je smak svijeta, jer se tada po njegovoj računici navršava 7000. godina od stvaranja svijeta.
 • 1843. god: Viljem Miler, vođa Mileritske sekte, objavio je rezultate svojih proračuna po kojima će se Isus Krist vratiti na Zemlju između 21. marta 1843. i istog dana slijedeće godine.
 • 1900. god: Više od 100 članova sekte Ruska braća i sestre crvene smrti izvršilo je samoubojstvo 13. novembra 1900. godine, jer su očekivali da će toga dana biti smak svijeta.
 • 1910. god: Halejeva kometa se pojavila ove godine i sa sobom donijela strah da će 18. maja otrovati sva živa bića.
 • 1988. god: Edgar Vajznant objavio je knjigu 88 razloga zašto će 13. septembra te godine biti smak svijeta, koja je postala bestseler.
 • 1997. god: U martu je Sunčev sistem posjetila kometa Hale-Bop, koja je takođe, donijela proročanstvo o smaku svijeta
 • 1999. god: Zbog „nezgodnog“ datuma sa tri obrnute šestice mnogi su prognozirali nestanak svijeta
 • 2000. god: Vjekovima unazad smak svijeta je najavljivan baš za ovu godinu, zbog famoznog niza nula.

Jedino što sa sigurnošću možemo reći je da će do kraja Svijeta ipak doći no tek za otprilike 4 milijarde godina kad Sunčeva jezgra konzumira svoju zalihu vodika i Sunce počne „naticati“ od sagorijevanja težih elemenata te u konačnici eksplodira, što će na kraju uništiti Zemlju i sve planete unutarnjeg dijela Sunčeva sustava.

Ako ste ipak skloni praznovjerju, put pod noge pa pravac u selo Bugarach (smješteno na jugozapadu Francuske) za koje se vjeruje da je najsigurnije mjesto na Zemlji, čije stanovništvo će vanzemaljci povesti sa sobom te na taj način spasiti od predstoječe apokalipse.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru