Rešena misterija porcelanskih lutaka

Autor Tema danaSvetSve ludosti svetaPorodica

Poslednjih nekoliko dana, roditelji jedanaest 10-godišnih devojčica u okrugu Oranž u Kaliforniji su živeli u paničnom strahu. Pred svojim ulaznim vratima su našli po jednu porcelansku lutku koja je ličila na njihovo dete.

Kada je nekoliko njih u razgovoru saznalo da se slično dogodilo i drugima, shvatili su da nije u pitanju slučajnost ili šala. Odmah je alarmirana policija koja je pokrenula istragu i postavila jako obezbeđenje u naselju Talega u kalifornijskom gradu San Clemente gde su se desili svi incidenti. Iako nije postojao zločin, zloslutna priroda ovog akta im je dala razlog za sumnju da su devojčice u opasnosti.

Angažovani su policijski stručnjaci specijalizovani za otmice i serijske zločine koji su uzeli izjave od svih porodica, pokušavajući da nađu vezu između njih i počinioca ovog neobičnog dela.

 

Nakon 5 dana, javila se vlasnica „lutaka strave“ zbunjena pometnjom koju je napravila. Starija gospođa, i sama majka odraslih kćerki, sređivala je kuću i odlučila da se reši kolekcije porcelanskih lutaka koje je čuvala decenijama. Kako je sve porodice i njihovu decu poznavala iz lokalne crkve, odlučila je da lutke ne pokloni javno, nego da ostavi svakoj devojčici onu koja je najviše podsećala na nju. Jednostavno je ispred vrata ostavila namenjen poklon.

Roditelji su odahnuli, a policija je obavestila javnost da je istraga obustavljena, jer je akt učinjen sa dobrom namerom, bez želje da se nekom naškodi. Iako policija smatra slučaj završenim, ovo je i dalje tema dana u svim lokalnim medijima. Želeći da izbegne nelagodnost darivanja bez povoda, na šta se u otuđenom i robotizovanom svetu odavno gleda sa podozrenjem, ova žena je izazvala veliku pometnju koja će se još dugo prepričavati u okrugu Oranž.

 

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Ima nepodmitljivih ljudi, to su oni od kojih ništa ne zavisi.

Duško Radović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |