Lozničanke osvojile Evropu!

Autor SportOstali sportovi

Powerlifting, relativno nova sportska grana, nastala sredinom prošlog veka, predstavlja osnovu svih sportova snage. Sastoji se od tri discipline: čučnja, benča i mrtvog dizanja. Cilj svake discipline je podići i zadržati što veću težinu.

Pre nešto više od mesec dana, građani Loznice bili su ponosni na članice kluba „Lady Gym“ koje su se tada plasirale na Evropsko takmičenje u disciplini Bench Press. Prvi put u našoj zemlji je, u Knjaževcu, od 20.-25. maja 2013. organizovano Evropsko prvenstvo u Powerliftingu.

Našu zemlju predstavljale su članice kluba „Lady Gym“ iz Loznice, i opravdale to što ih sa ponosom zovu zlatne Lozničanke. Takmičarke su osvojile prva mesta u svojim kategorijama, i na taj način ostvarile istorijski uspeh u svetu lozničkog sporta.

Najmlađa takmičarka Tamara Bradonjić je apsolutni juniorski šampion Evrope, sa svojih 15,5 godina. Prvo mesto osvojila je u triatlonu (čučanj, benč i mrtvo dizanje), uz dva svetska tinejdžerska rekorda (do 17 godina) u čučnju - 112,5 kg i mrtvom dizanju - 130 kg! Tamara je najveći svetski talenat u Powerliftingu i ubedljivo najbolji mladi sportista grada Loznice.

Seniorka Anita Ilić, u kategoriji do 52 kg, oborila je Evropski rekord u mrtvom dizanju sa 112,5 kg.

Veteranka Nevena Lekić, koja je ujedno i trener, postala je prvak Evrope u benču i triatlonu u kategoriji do 48 kg, sa podignutih 100 kg.

Najstarija takmičarka, Mila Jakovljević, nastupila je u kategoriji do 75 kg u veteranima od 55-60 godina, i osvojila prvo mesto u apsolutnoj kategoriji veterana.

Iza ovih snažnih i zlatnih devojaka je tri ipo godine napornog treniranja i rada. Njihova sezona nije završena sa ovim trofejima, jer ih čeka svetsko takmičenje, koje će biti organizovano od 22.-28. septembra u Mađarskoj.

Uspele smo da se popnemo i na ovaj stepenik, daćemo sve od sebe da se popnemo i na sledeći i tako pokažemo da smo najjače ne samo u Evropi, nego i u svetu- reči su ovih  sjajnih devojaka.

Već sada započinju sa napornim i zahtevnim treninzima, uz obećanje da će oboriti dosadašnje svetske rekorde, i ponovo se popeti na pobedničko postolje uz zvuke naše himne.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Kad neko traži lako se može dogoditi da mu oko vidi samo ono što traži, da nije u stanju bilo sta da nađe, da primi u sebe, jer misli samo na ono za čim traga, imajući svoj cilj, opsednut je tim ciljem. Traziti-znači imati cilj, a ti težeći za svojim ciljem mnogo toga ne vidiš što ti je neposredno pred očima.

Herman Hese

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |