Kad se strašila zašarene

Autor KulturaNaš izbor

Kada udružite dečiju maštu i talenat umetnika stripa, dobijete mala remek dela sada dostupna i u štampanm obliku, u knjizi The Monster Engine.

Autor knjige, Dake Devries, prikupio je dečije crteže raznih „monstruma“, i pomoću projektora ih naneo na svoja platna. Koristeći instinkt i logiku, bojio ih je akrilnim bojama, airbrush tehnikom, ili olovkama u boji trudeći se da im udahne život, a sačuva u njima dečiji duh.

Na ovu zanimljivu ideju je došao posmatrajući crteže devetogodišnje sestričine koja je često crtala po njegovim blokovima i notesima. Gledajući ih, pitao se da li pomoću boje, teksture i senki može od njih da napravi slike sa 3D efektom. Bio je to veliki izazov, jer je Dake svakodnevno istim tehnikama crteže profesionalaca pretvarao u 3D stripove za kompanije Marvel i DC. Iste tehnike je primenio i na crteže dece. O svom radu kaže:

„To je bilo to... nisam istraživao, nisam na tome teško radio godinama, samo sam bio radoznao da vidim kako će Džesikini crteži oživeti.“

 

izvor: The Monster Engine

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Toliko je bilo stvari u životu kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živeti.

Ivo Andrić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |