Beijing, najlepši vodeni park Azije

Autor SportSvetPutovanjaOstali sportovi

Vodena kocka, čuvena pekinška olimpijska građevina, čudo arhitekture u kojoj su se održavala takmičenja u plivanju tokom Olimpijskih igara 2008. godine, je preuređena u najlepši zatvoreni vodeni park Azije.

Ova građevina, atraktivna pre svega zbog svog spoljašnjeg izgleda, zauzima 12.000 metara kvadratnih što je čini i najvećim vodenim parkom u Aziji. U adaptaciju Nacionalnog Aquatic centra Beijing Kina je uložila preko 54 miliona dolara, sa ciljem da privuče što veći broj turista u Olimpijski kvart Pekinga.

Pod sloganom „Srećna i magična vodena kocka“ ovaj park nudi svojim posetiocima raznovrstan sadržaj, te se u njemu nalazi 13 tobogana, tornado bazen, veliki bazen sa talasima, takozvana "lenja reka" i spa centar. Najzabavnija atrakcija, ali samo za one neustrašive, je Aquellop ispust - kada se pod otvori i onda sledi gotovo vertikalan pad od tridesetak metara pravo u bazen.

Ceo prostor je ukrašen motivima iz podvodnog sveta, a uzbudljiv dizajn ovog objekta ne može nikoga da ostavi ravnodušnim. Prava plava čarolija!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Oprosti. Bila je to najljepša riječ koju je moglo pronaći njegovo kukavičko poštenje. Tako me srećno skinuo sa savjesti i prijateljski ispratio u prošlost.

Meša Selimović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |