Badeschiff, plutajući bazen u Berlinu

Autor SportPutovanjaHobi

Jedna od najzanimljivijih berlinskih atrakcija je plutajući bazen na Istočnom pristanišu reke Špreje. Ovaj neobičan objekat za zabavu i rekreaciju omogućava stanovnicima Berlina da plivaju u svojoj reci, ali u bezbednom i čistom okruženju. Sama reka Špreja je previše zagađena da bi kupanje u njoj bilo dozvoljeno.

Od kada je otvoreno, 2004. godine, ovo mesto je postalo jedno od najposećenijih u gradu. Dubok bazen sa plavom, besprekorno čistom vodom, drveni mostovi i otvoreni bar nude jedinstveno uživanje i divan pogled na okolinu. Svake godine, od novembra do maja ceo kompleks se prekriva transparentnom školjkom, i postaje zimski wellness centar.

Dizajner Badeschiffa je lokalna umetnica, Susanne Lorenz, koja je osmislila ovaj neobičan kompleks u organizaciji City Art Project udruženja iz Berlina. Bazen je napravljen rekonstrukcijom osnove broda široke osam i duge tridesetdva metra.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Moje želje su bile maglovite i rasute, sad su sakupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i ljepšem od mašte.

Mehmed Meša Selimović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |