Hotel V8, raj za zaljubljenike u automobile

Autor SvetPutovanjaHobi

Danas sve svetske metropole nude turistima i poslovnim ljudima obilje dobrih hotela. Njihovi vlasnici znaju da u trci za gostima udobnost i komfor smeštajnih kapaciteta, uz prihvatljivu cenu, više nisu dovoljni. Traže se objekti sa jedinstvenim šarmom, nešto što je samo po sebi doživljaj i turistička atrakcija.

U Nemačkoj, evropskoj prestonici najkvalitetnijih automobila, vlasnici jednog hotela u Štutgartu su odlučili da zaigraju upravo na tu kartu. Umesto da goste upute u muzej automobila, oni su odlučili da im ponude mogućnost da prespavaju u krevetu koji je verna i udobna replika nekog od najpoznatijih svetskih četvorotočkaša.

Luksuzni Hotel V8 sa četiri zvezdice, nazvan po čuvenim osmo-cilindričnim motorima, raspolaže sa 34 sobe. Svaka od njih je uređena u skladu sa posebnom temom, realističnom poput trke Formule 1, benzinske pumpe, mehaničarske radionice, Rute 66, perionice automobila, auto-kampa, ali i futurističkim za one koji vole moderniji dizajn. Deset luksuznih apartmana nude i dodatne sadržaje, poput Cadillac Coupe apartmana koji je verna replika „drive-in” bioskopa, ili Mercedes-Benz apartmana sa zasebnom saunom i raskošno opremljenom terasom na krovu hotela.

Strateški je smešten u neposrednoj blizini Meilenwerk-a u Štutgartu, kvarta gde se nalazi najveća berza klasičnih automobila, kao i prodavnice rezervnih delova i servisi za oldtajmere. Pored prodaje, tu se stalno održavaju okupljanja automobilskih entuzijasta, auto-forumi i muzejske izložbe.

Hotel V8 pored jedinstveno uređenih soba poseduje sopstvenu pivaru i centar za rekreaciju. Ukratko, prava muška pećina koja zaokružuje ponudu automobilskog kvarta Meilenwerk.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Svaki čovjek je misterija. Možemo biti uvjereni kako nekoga znamo u dušu, a zapravo znamo samo onoliko koliko je on želio, koliko dopustio da znamo. Nema li svako neki, samo svoj unutarnji svijet u koga se povlači da bi se napojio novom snagom, ljepotom tugom, oživio davnu čežnju, raspirio zapretanu strast, vratio nadu da osim kaskanja u svakodnevnici postoji još nešto.

Nura Bazdulj-Hubijar

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |