Uptown Funk, od Obame do filma

Autor AktuelnostiScenaMuzikaNaš izbor

Najnoviji remix svetskog muzičkog hita „Uptown Funk” Mark Ronsona i Bruna Marsa, nas ovog puta poput vremeplova vodi kroz 280 filmova i tv serija svih žanrova, nastalih u različitim vremenskim periodima.

Poslednjih godina se na Youtube kanalu pojavljuju veoma dobri remixi pesme koja je osvojila svet. Podsetićemo vas na a capella verziju koju je L. Young objavio na svom kanalu, a u kojoj je potpuno sam obradio svaki njen deo uključujući i neverovatno dobre prateće vokale. 

Na istom kanalu se može naći i verzija koja je vešto izmontirana iz raznih govora koje je održao sadašnji predsednik SAD, Barak Obama, a čija priča izvučena iz konteksta govora ovoj pesmi daje jedan sasvim novi ton. 

Najnoviju verziju istoimenog hita je nakon tri meseca ozbiljnog rada, nedavno na svom Youtube nalogu postavio neko čiji je nick name dondrapersayswhat, a koji je uspeo da iskoristivši senkvence iz pažljivo odabranih 280 filmova, napravi filmsku priču koja ovoj pesmi daje još jednu, sasvim novu dimenziju.   

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Moje greške su moj život.

Samuel Beckett

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |