Omaž muzičkim autorima, Rade Šerbedžija

Autor AktuelnostiScenaJugosferaMuzika

Kada se karakterističan muževni vokal i interpretacija svojstvena sjajnom glumcu, pomeša sa boemskom harizmom i muzičkim iskustvom, otvara se jedno „vreme“ koje nikoga ne može da ostavi ravnodušnim.

Posle četvorogodišnje muzičke pauze, Rade Šerbedžija i njegov prateći bend „Zapadni kolodvor“ su svoje fanove obradovali sa 3 albuma, u izdanju „Croatia Records“ za hrvatsko i „Gold audio i video“ za srpsko tržište.

Briljantan glumac, pesnik i muzičar je novi album „Vrijeme je draga, vrijeme je“ najavio singlom „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, a u posveti pesme je napisao:

Ovom pesmom Džoni Štulić je otvorio predstavu "Hrvatski slavuj" B. Vujičića koju sam režirao u D. K Gavella 1989. Od tada je mnogo prošlo godina, a njegov glas još uvek snažno i duboko peva u nama.

Mada se na albumu uglavnom nalaze obrade pesama sjajnih muzičkih autora, on zrači toplinom iskrenih emocija koje pomalo zadiru u pesnikovu intimu. Time je Šerbedžija uspeo da ostvari svoju početnu ideju da „Vrijeme je draga, vrijeme je“, bude zapravo omaž ovim autorima.  

Pored ovog albuma, u sklopu benda sa kojim svira je izašao „Zapadni kolodvor“, kao i dvostruki „Live 2013“ Šerbedžije i Zapadnog kolodvora.

Spot sniman u Istri za pesmu Džonija Štulića u izvođenju Radeta Šerbedžije je potpisao njegov sin, Danilo Šerbedžija, a u njemu se osim slavnog glumca pojavljuju i Milica Šerbedžija, Filip Vidović i Adi Hanić.

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

U današnjem svetu, koji je carstvo iluzija, željno grabimo za osloncima i temeljima. Ali nema drugih, sem poštenog postupanja, i strogog isključenja svake neiskrenosti i obmane. Ma kakve igre da drugi igraju s nama, mi sami sa sobom ne treba nikakvu igru da igramo; sami pred sobom moramo ostajati najpošteniji i najistinitiji.

Ralf Valdo Emerson

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |