Traži i dobićeš

Autor Ljudi i događajiNauka i tehnologija

U maju ove godine, Shane Bennet iz Kanade je sa svoje Facebook stranice poslao poruku kompaniji Samsung.  Rekao im je da je do sada kupio mnogo njihovih proizvoda, tako da poseduje Samsung LCD, Samsung Galaxy S i Samsung laptop. Pitao ih je jasno i otvoreno, da li bi mogao da dobije na pokon Galaxy S3 koji je upravo tada trebalo da se pojavi na kanadskom tržištu. U svoju molbu je uključio i nevešti crtež zelenog zmaja koji bljuje vatru, kao poklon svom omiljenom brendu.

Community Manager kompanije Samsung mu je odgovorio sličnom duhovitošću, poslavši mu kao poklon crtež kengura na monociklu uz obrazloženje da bi im se desio bankrot kada bi svima koji zatraže dali besplatan proizvod najnovije generacije.

Izgledalo je kao da je priča gotova. Međutim, ovih dana je na Shaneovu adresu stiglo iznenađenje. Kada je otvorio paket, ugledao je ne samo novi Galaxy S3, nego personalizovanu, unikatnu verziju koja na maski, kutiji i screensaveru ima crtež njegovog zelenog zmaja.

Priča o Samsungovom poklonu je obišla svet. Na brojna pitanja novinara kako je došao na ideju da traži novi telefon na poklon Shane je jedostavno odgovorio: „Bilo mi je dosadno, a i svideo mi se novi telefon“.

Motivi kompanije Samsung za ovu malu ekcentričnost nisu poznati. Spekuliše se da je to još jedan način da izdignu ime svojih proizvoda iznad afere sa Applom koja se po njih neslavno završila, i pokažu da prave proizvode sa dušom namenjene stvarnim ljudima do čijeg im je mišljenja stalo.

Pametan marketinški potez, u svakom slučaju.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Komentari:

Ostavi novi komentar
Sandra, 07.09.2012.
Meni ovo liči na unaprijed izrežiranu priču u svrhu podizanja publiciteta.
Odgovori
Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Kap vode koja padne na usijano gvožde, ispariće. Ista kap, ako padne na lotosov cvet, blistaće kao perla, a ako padne na školjku, postaće biser. Tako i čovek postaje ono s čim se udružuje.

Indijska mudrost

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |