Šoping ili seks?

Autor Život i stilLepota i modaLjubav i seks

Najnovije američko istraživanje pokazalo je da žene vole šoping kao i seks, možda čak i više. Dakle, mjerene su emocionalne reakcije u mozgu kod žena na seksualan/erotski sadržaj i na sniženja u buticima. Rezultati su bili gotovo identični. Engleski znanstvenici također su se upustili u slično istraživanje, u kojem je sudjelovalo 1300 žena. Nakon četiri godine anketa i analiza došli su do zaključka da čak 62% žena, birajući između šopinga i seksa, izabere prvu opciju.

Više od polovice žena radije bira čak i običan odlazak u trgovinu. Začuđujući je to podatak s obzirom da žene, za razliku od muškaraca, u seksualni odnos ulaze sa mnogo emocija. Stoga, nameće se zaključak da žene i kupuju sa emocijama. Zanimljivo, nije čak ni bitno kakav im je seksualni život. I žene koje su svoj seksualni život ocijenile sjajnim i one koje misle da bi isti mogao biti puno uzbudljiviji, prednost su dale kupnji. Tako se tu postavljaju neka druga pitanja, možda podloga za nova istraživanja.

Podsjetimo se, neka istraživanja su pokazala da odlazak u kupnju može izazvati ovisnost, i to puno češće kod pripadnica ljepšeg spola. Zašto je tome tako? Vjerojatno je razlog neki emocionalni problem. Naime, žene u šopingu traže neku vrstu utjehe, zadovoljavaju neku emocionalnu želju, nešto što im nedostaje, a to ne mora biti nužno dobar seks.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Svako poseduje upravo onoliko sujete koliko mu nedostaje razuma.

Friedrich Nietzsche

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |