Domaća premijera Istanbula sa Mirom Furlan

Domaća premijera međunarodnog omnibus filma Istanbule, ne zaboravi me u kojem jednu od priča potpisuje naš reditelj Stefan Arsenijević održaće se na Festivalu evropskog filma na Paliću.

Film će biti prikazan u glavnom programu, van konkurencije. Glavne uloge u Arsenijevićevom filmu tumače Svetozar Cvetković i Mira Furlan koja će i predsedavati ovogodišnjim žirijem Palićkog festivala.

Istanbul će istovremeno imati prilike da vidi i beogradska publika u bioskopu Fontana, u ponedeljak 16. jula u 19.30, u okviru izbora filmova sa palićkog festivala.

Omnibus Istanbule, ne zaboravi me nastao je u okviru projekta Istanbul – prestonica kulture Evrope 2010. Šest međunarodno afirmisanih reditelja pozvano je da snimi svoje priče inspirisane gradom na Bosforu, na temu sećanja. Pored Arsenijevića, priče su režirali dobitnik Zlatnog globusa i nominacije za Oskara Hani Abu-Asad, kanski laureat Aida Begić, Erik Nazarian, roterdamski pobednik Omar Šargavi i Sterios Niziris.

Film je prikazan na brojnim međunarodnim festivalima, a nedavno je na Festivalu jugoistočnog evropskog filma u Los Anđelesu (SEE FEST 2012) osvojio dve nagrade, specijalno priznanje žirija i nagradu za najbolju kameru.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

  •  
    Vojin Petrović
    12 July 2012

    Mira do yaya :)

    Odgovori

Preporučujemo

Poslednji kvizovi

Poslednji postovi

Arhiva članaka

<
2017
>
<
Januar
>
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Poslednji komentari

Misao dana

Postoje ljudi koji žive pravolinijski. Stepenicu po stepenicu, pouzdano i sigurno, penju se do nekakve svoje prave mogućnosti. Postoje i oni drugi. Čas odlete u nebo, čas ih polupane dižeš sa zemlje i lepiš.

Miroslav Antić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru