Domaća premijera Istanbula sa Mirom Furlan

Autor ScenaFilm

Domaća premijera međunarodnog omnibus filma Istanbule, ne zaboravi me u kojem jednu od priča potpisuje naš reditelj Stefan Arsenijević održaće se na Festivalu evropskog filma na Paliću.

Film će biti prikazan u glavnom programu, van konkurencije. Glavne uloge u Arsenijevićevom filmu tumače Svetozar Cvetković i Mira Furlan koja će i predsedavati ovogodišnjim žirijem Palićkog festivala.

Istanbul će istovremeno imati prilike da vidi i beogradska publika u bioskopu Fontana, u ponedeljak 16. jula u 19.30, u okviru izbora filmova sa palićkog festivala.

Omnibus Istanbule, ne zaboravi me nastao je u okviru projekta Istanbul – prestonica kulture Evrope 2010. Šest međunarodno afirmisanih reditelja pozvano je da snimi svoje priče inspirisane gradom na Bosforu, na temu sećanja. Pored Arsenijevića, priče su režirali dobitnik Zlatnog globusa i nominacije za Oskara Hani Abu-Asad, kanski laureat Aida Begić, Erik Nazarian, roterdamski pobednik Omar Šargavi i Sterios Niziris.

Film je prikazan na brojnim međunarodnim festivalima, a nedavno je na Festivalu jugoistočnog evropskog filma u Los Anđelesu (SEE FEST 2012) osvojio dve nagrade, specijalno priznanje žirija i nagradu za najbolju kameru.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Komentari:

Ostavi novi komentar
Vojin Petrović, 12.07.2012.
Mira do yaya :)
Odgovori
Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Samo jednostavne stvari nikad ne razočaraju.

Erih Maria Remarque

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |