Mećavik i Monika Beluči, susret prirodnih lepota

Autor ScenaFilmDešavanja u regionu

Slavna italijanska glumica Monika Beluči će 16. januara sa beogradskog aerodroma helikopterom stići u čaroban grad od drveta u Mokroj Gori.

Kao specijalnu gošću festivala  Kustendorf, koji će se održati u Drvengradu od 16. do 22. januara, selo na razmeđi planina Zlatibor, Tara i Šargan, a koje nadkriljuje brdo Mećavnik, ugostiće jednu od najlepših žena na svetu, ženu koja je kombinacijom savršenog lica i zanosnog tela dobila titulu seks-simbola.

Od filmskog sela Drvengrad, koje je Emir Kusturica izgradio za potrebe snimanja filma “Život je lep”, nastao je grad – selo u kome naš istaknuti reditelj danas i živi. Ime Drvengrad je dobio zbog toga što je u njemu sve napravljeno od stabala četinara, tako da je ispoštovano saglasje sa prirodom i koncept očuvanja jednog vremena.

Kad dođete u ovaj neobičan grad-selo, imate utisak kao da je vreme stalo. Sazdan je od autentičnih brvnara, starih i stotinu godina, preseljenih iz obližnjih sela zapadne Srbije i Bosne u kojima se danas nalaze biblioteka, slikarska galerija Macola, bioskop Andergraund, poslastičarnica sa domaćim kolačima i još mnogo toga što jedno malo mesto treba da ima.

Sve ulice koje krivudaju između autentičnih drvenih kućica, nose imena slavnih: Džima Džarmuša, Maradone, Novaka Đokovića, Felinija, Čkalje a kapiju  nasuprot koje je drvena crkvica posvećena Svetom Savi, povezuje glavna ulica koja je ime dobila po Ivi Andriću. Utisak je da se u ovom selu uvek živelo, a zapravo nije nikada.

Ono što čini posebnu čar Drvengrada je filmska škola za razmenu umetničkih ideja. U njemu se održava festival Kustendorf, manifestacija posvećena autorskom filmu koja okuplja istaknute reditelje, ali i studente sedme umetnosti. Drvengrad je do sada ugostio mnoge slavne filmadžije iz celog sveta, među kojima su bili Džoni Dep, Nikita Mihalkov, Džim Džarmuš i drugi.

Sada će na Kustendorf doći i glumica poznata po atraktivnoj figuri i prirodnoj lepoti, Monika Beluči.

Moniki se veoma svidela činjenica da suština “Kustendorfa” nije u šetnji crvenim tepihom već u bodrenju i promociji mladih autora. Na festivalu će biti prikazani njeni najbolji filmovi a ona će održati radionicu studentima režije koji iz celog sveta svakog januara dolaze u Srbiju na ovaj festival.

Glumica je takođe izrazila želju da sa Mećavnika otputuje u Višegrad, i poseti i Andrićgrad koji Kusturica zida u čast našeg nobelovca Ive Andrića.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Moje želje su bile maglovite i rasute, sad su sakupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i ljepšem od mašte.

Mehmed Meša Selimović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |