Serija "Na putu za Montevideo" tajno pripremana godinu i po dana

28 Dec 2012
Autor Tea
742 pregleda

Ako vam se dopao prvi deo filma “Montevideo, Bog te video”, i jedva čekate premijeru drugog dela u aprilu 2013, onda će vas obradovati vest da ćete u Novogodišnjoj noći moći premijerno da gledate prvu epizodu serije „Na putu za Montevideo“.

Serija

Priča o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju, ali i o „najvažnijoj sporednoj stvari na svetu“ – fudbalu, je tema našeg najgledanijeg filma 2011. godine, „Montevideo, Bog te video“. Ova istinita priča o srpskom timu koji je prevazišao mnoge prepreke da bi otputovao na prvo svetsko prvenstvo u fudbalu u Urugvaj se nastavlja, prvo serijom a potom i drugim delom filma.

Dok su se svi čudili zbog čega snimanje drugog dela filma traje godinu i po dana, reditelj Dragan Bjelogrlić i producent filma "Intermedia Network" su uspeli da sakriju tajnu, da je u tom periodu snimljena i serija koja predstavlja svojevrstan most između prva dva dela. "Na ideju smo došli kada smo počeli da radimo scenario za drugi film. Shvatio sam da nema prostora da se ispriča o putovanju. Onako kako sam zamislio temu drugog dela i čime će on da se bavi kada reprezentacija stigne u Montevideo na svetsko prvenstvo, tu jednostavno nije bilo mesta za put", rekao je reditelj.

Priča o tome kako su naši reprezentativci putovali vozom i brodom do Montevidea je svoje mesto našla u seriji čiju prvu epizodu „Na putu za Montevideo“, naša publika će moći premijerno da vidi 31. decembra u 20h na RTS –u, a od 13. januara svake nedelje u 20h i ostalih 8 epizoda. Scene uzbudljivog putovanja do Urugvaja, odnose se na onaj deo priče ove fudbalske sage koja je smeštena u vreme između dva filma. Dakle, prva epizoda počinje od momenta gde se zavrišio prvi deo filma i vodi nas vremenski i stilski do mementa u kome počinje drugi deo ovog popularnog filma. Tako da će serija biti žanrovska tranzicija u kojoj prve epizode liče na prvi deo, a onda će nas polako žanrovski uvesti u drugi deo ovog filma čije je snimanje u toku a koji će se stilski dosta razlikovati.

Reditelj filma i serije, Dragan Bjelogrlić kaže da je lako moglo da se desi da ne bude nastavka. „Sam nastavak je uvek loš, tako da je ekipi koja je radila na filmu dugo trebalo da pokuša da napravi nešto što će samo po sebi biti umetničko delo“, i dodaje da ima veću tremu nego što je imao pre premijere prvog dela.

Miloš Biković, Aleksandar Radojčić, Petar Strugar i Viktor Savić, čuveni momci najbolje fudbalske sage kod nas, proveli su tri i po godine zajdeno radeći na ovom projektu u pravom „sportskom duhu“. Iako se pre toga gotovo nisu poznavali, snimanje je proteklo u jednom kvalitetnom i zdravom odnosu koji su između sebe izgradili baš kao i naši momci iz davne 1930. godine čije likove tumače.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru