Matematika nije bauk - mada tako često deluje

Matematika nije bauk - mada tako često deluje

Školsko zvono koje je označilo početak drugog polugodišta, maturantima osnovnih i srednjih škola je ujedno i oglasilo poslednji „alarm“ da počnu da spremaju prijemni ispit od kojeg im zavisi dalje školovanje, pa samim tim i budućnost. Gradivo je obimno a privatni časovi skupi.

Iz čistog entuzijazma i sa željom da pomogne đacima da se lakše spreme za prijemni ispit, inženjer elektrotehnike Ilija Rajak je na internetu osnovao "virtuelnu matematičku učionicu".

Ova učionica matematike je pokušaj da se iskoristi moderna tehnologija u cilju rušenja straha od predmeta koji se često naziva „bauk“, kao i da se sa druge strane uz pomoć kompjuterskih programa na lakši i zanimljiviji način savlada gradivo koje je đacima neophodno.

Virtuelna učionica je simulacija prave učionice na koju su učenici navikli i u kojoj profesori matematike drže časove koje korisnici sajta – đaci, mogu da prate online. Za vreme časova oni mogu da čuju profesora koji im objašnjava gradivo kao i da vide način na koji on rešava zadatke. Takođe mogu i da aktivno učestvuju na času kroz postavljanje pitanja profesoru u pisanoj formi – čatom, ili glasovno ukoliko imaju mikrofon.

Do sada je odžano 20 virtuelnih predavanja pripreme za maturski ispit za osnovnu školu. Plan je da se u narednih 10 časova pređe kompletno gradivo a onda će đacima biti omogućeno da mejlovima pošalju svoje zahteve za delom gradiva koji im nije jasan kako bi im i to bilo dodatno objašnjeno. Kako se sva predavanja snimaju i postavljaju na sajt, oni koji bi želeli da se naknadno priključe, propušteno lako mogu da nadoknade. Sadržaj sajta je besplatan za korišćenje a namenjen je generaciji koja ove školske godine treba da upiše srednju školu ili fakultet.

Ukoliko vašem detetu zadaci iz matematike zadaju glavobolju a vi nemate novca za privatne časove i dodatne kurseve, ovakav način pripreme je sigurno pravo rešenje za vas. Potrebno je da posetite sajt www.rajak.rs i da se priključite grupi, a potom da omogućite svom detetu pristup kompjuteru ponedeljkom i četvrtkom u 20h kada se održavaju časovi.

Matematika nije problem, ona služi rešavanju problema.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Preporučujemo

Poslednji kvizovi

Poslednji postovi

Arhiva članaka

<
2017
>
<
Januar
>
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Poslednji komentari

Misao dana

Tako je oduvek bilo sa svim onim za čim sam žudeo: tek kada bih osetio da se moja želja umara i lagano gasi, nedostupni i željeni plod bi mi iznenada padao u krilo, ali i on je bio samo jedna jabuka kao i sve ostale: čovek je poželi i pojede i njena draž i čarolija nestanu. To je moja sudbina.

Čarls Bukovski

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru