Luksuzni domovi u nekadašnjim ambarima

Autor EkonomijaPutovanjaPorodica

Ovo, videćete, nije priča o nemaštini koja je navela ljude da se usele u stari ambar. Danas je luksuz dostupan u mnogo oblika, a u projektu Barndominiums firma Morton Buildings je osmislila jedan krajnje neobičan.

Od 2000. godine, kada je prvi napušteni ambar pretvoren u prostranu kuću, renoviranje i prenamena ambara se proširila po američkoj državi Teksas poput epidemije. Čuveni slogan „u Teksasu je sve veće” dobio je još jednu potvrdu u praksi.

Predstavljamo vam jedan preuređeni ambar, sada dom porodice Pola i Džudi Pog u blizini San Antonia, koji je do 2001. godine služio za uzgoj bikova šampionskog porekla.

Prostor od preko 600 m2 spolja i dalje izgleda kao dobro održavan ambar ili štala i to je „faktor iznenađenja” koji je jedno od osnovnih obeležja projekta Barndominiums. Slučajni putnici koji se voze putem uz ranč i ne treba da naslute da šta se krije iza jednolične čelične konstrukcije.

Čim kročite unutra, postaje jasno da se tu više ne čuva ni usev ni stoka. Prostor je uređen kao tipična kuća Teksašana u ruralnim predelima. Podovi i zidovi su obloženi debelim drvenim oblogama, a rustični nameštaj od kože i punog drveta upotpunjen luksuznim lusterima i detaljima otkriva udoban i prostran dom sa deset spavaćih soba.

Posebnu atrakciju predstavlja „garaža” koja se nalazi u sklopu jedne od dnevnih soba. To je zapravo mali izložbeni prostor za oldtajmere koji su hobi bračnog para Pog.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Voli me kada to najmanje zaslužujem, jer mi je tada najpotrebnije.

Švedska mudrost

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |