Ljuljaška na kraju sveta

Ljuljaška na kraju sveta

Planinski put Belavista u Ekvadoru, zemlji izuzetne lepote i šarma, vodi do kuće na drvetu koja služi kao seizmička stanica. Međutim, svetsku atrakciju predstavlja ljuljaška, dugim konopcima zakačena za grane drveta.

Posetioci skloni avanturi mogu da se zaljuljaju iznad ambisa sa pogledom na vulkan Tungurahua. Poseban kuriozitet prestavlja činjenica da ne postoji nikakvo obezbeđenje od pada. Ljuljate se na sopstvenu odgovornost i očekuje se da budete oprezni i odgovorni.

Ceo kompleks je organizovan nepretenciozno. Dok osmatra aktivnost vulkana, stariji čuvar u kućici na drvetu (Casa del Arbol) za simboličnu nadoknadu dopušta adrenalinskim zavisnicima da se zaljuljaju iznad provalije duboke nekoliko stotina metara koja je često pokrivena maglom, što daje utisak da letite u oblacima.

Iako ovo ljuljanje deluje kao izuzetno opasna avantura, ne postoje podaci da se ikada neko povredio ili stradao, a slike sa ljuljaške koje godinama obilaze svet privlače sve više turista.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Preporučujemo

Poslednji kvizovi

Poslednji postovi

Arhiva članaka

<
2017
>
<
Januar
>
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Poslednji komentari

Misao dana

Kad jedno određeno stanje počne da vas muči, da postaje neizdrzljivo, nemojte stajati u mestu, jer bolje neće biti, još manje pomisljajte na bežanje natrag, jer se od toga pobeći ne može. Da biste se spasli, idite napred, terajte do vrhunca, do apsurda. Idite do kraja dok ne dotaknete dno, dok vam se ne ogadi. U tome je lek. Preterati, znači isplivati na površinu, osloboditi se. To važi za sve: za rad, za nerad, za poročne navike kojih se stidite a kojima robujete, za život čula, za muku duha.

Ivo Andrić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru