Kofer kao prevozno sredstvo

Autor SvetPutovanjaSve ludosti sveta

Ako ste mislili da su koferi sa točkićima najkorisniji izum od postanka putovanja, vreme je da upoznate „skuter-kofer“! U njemu ne samo da možete skladištiti svoje stvari, već se i udobno i bezbedno prevesti do kraćih destinacija.

Izum kineskog pronalazača Huan Mana težak je oko 5kg, a pokreće ga motor na baterije koji može da izdrži vožnju dugu do 60km, pri brzini od 20km/h. Motor zauzima malo prostora, što kofer čini multifunkcionalnim. On je sedište, kućište upravljača i naravno, ono što mu je osnovna namena, prostor za pakovanje i transport ličnih stvari tokom putovanja. Skuter-kofer je dodatno opremljen GPS navigacijom i alarmnim sistemom protiv krađe.

Zanimljivo je kako je domišljati Kinez došao na ideju za ovaj izum. Huan je inače poljoprivrednik, živi u provinciji Huan i ima veoma malo formalnog obrazovanja, ali mu ovo nije prvi pronalazak. Pre deset godina, putovao je u SAD da preuzme nagradu koju je osvojio na takmičenju pronalazača-amatera za svoj dizajn alrmnog sistema. Noseći svoj kofer, koji je tom prilikom uspeo i da izgubi, palo mu je na pamet da mora da postoji jednostavnije rešenje za lakše kretanje po velikim aerodromima i tokom kraćih putovanja po gradu i okolini. Sledeću deceniju svog života je posvetio usavršavanju skuter-kofera, koga je ovih dana predstavio svetu.

Foto: CRI Online

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Nije teško biti dobar, teško je biti pravedan

Victor Hugo

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |