Dokon Škotlanđanin i ovce farba

Vozači koji prvi put prolaze putem M8 pored poslovnog centra West Lothian u Škotskoj, često pomisle da haluciniraju kad im se na padini pored puta ukažu ovce sa runom živopisnih boja. Oni koji znaju o čemu se radi, sa radoznalošću posmatraju stado pitajući se koja će ludost Andrewu Jacku sledeća pasti na pamet.

Prvi put, Andrew je ofarbao svoje ovce u plavo, u patriotskom zanosu pred proslavu dana Sv. Andreja. Kako je izazvao veliku pažnju javnosti, a i sebe razveselio ovim poduhvatom, odlučio je da svoje stado još malo zašareni i od tad ga redovno farba i u crveno. Na pitanje zašto to radi, odgovorio je „da malo začinim život“.

Andrew svoje ovce farba isključivo organskim bojama koje im ne škode zdravlju, a živopisne nijanse se na runu zadrže oko mesec dana. Izgleda da su Škoti, za koje kažu da su nam po običajima, naravi i mentalitetu veoma slični, rešili da nadmaše onu našu „dokon pop i jariće krštava“.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Jedna od najvećih avantura u životu je leći i zaspati. Jer niko ne može zadirati u vaše snove.

Edward Verrall Lucas

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |