Answer, zovu te baka i deda!

Autor Tema danaSvetPorodicaHobiInformacione tehnologije

Tako sjajna, a tako jednostavna ideja: mladi Brazilci žele da nauče engleski od onih kojima je to maternji jezik. Stariji Amerikanci koji žive u domovima za penzionere žele da razgovaraju sa nekim. Zašto ih ne povezati?

Projekat Speaking Exchange škole jezika CNA je uradio upravo to. Mladi Brazici i stariji Amerikanci koji stanuju u domu Windsor Park u Čikagu povezani su putem video linka, a snimci njihovih razgovora svedoče da su srdačni i otvoreni mladi ljudi uspeli da dobiju mnogo više od časova jezika. Sa svojim mentorima su razvili duboke emotivne veze i postali pravi prijatelji.

Razlika u godinama i kulturi nije bila prepreka da se stvore interakcije koje prevazilaze učenje jezika. Pored znanja, deca su dobila i nove bake i dede sa kojima svakodnevno razgovaraju o svom životu, porodici i planovima za budućnost.

Lepota ovog projekta nije samo u učenju, nego i u stvaranju kvalitetnijih ljudi. Mladi koji učestvuju u programu Speaking Exchange  nesumljivo danas imaju bolji stav prema starijim članovima društva i svesni su vrednosti njihovog bogatog životnog iskustva.

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Ako verujete da ćete uspeti, u pravu ste; ako verujete da nećete uspeti, i tad ste u pravu.

Konfučije

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |