Novi Bermudski trougao

Autor Aktuelnosti

Avion koji  je nestao nakon uzlijetanja s arhipelaga Los Roques, u Karipskom moru, u kome je bio modni mogul Vitorio Misoni ponovo je pokrenuo priče o "kletvi Los Rokesa". Zanimljivo je kako se područje nestanka naziva novi Bermudski trokut jer je u posljednjih 20 godina tamo nestalo 15 aviona!

Od sredine devedesetih prijavljeno je najmanje 15 incidenata u kojima su se avioni rušili, nestajali ili imali neobjašnjive kvarove dok su putovali između arhipelaga Los Rokes i Karakasa.

Četrnaest ljudi je poginulo 2008. godine, u rušenju aviona koji je leteo na istoj relaciji kao i Misonijev avion, između Los Rakesa i Karakasa. Pronađeno je samo jedno tjelo: olupina nikada.

Serija nesreća  u poslednjoj  deceniji  u kojima su se bez traga gubili avioni i brodovi odgovorna je za glasine i govorkanja o “novom Bermudskom trouglu“: poređenje sa oblašću između Majamija, Bermuda i Portorika je neizbježno zbog reputacije koja ga prati.

Spekuliše se da je možda greška pilota ili oslobađanje metana sa morskog dna dovelo do misterioznog nestajanja aviona i brodova. Nedostatak dokaza koji bi potkrepili barem neku od teorija samo podstiče priču o misteriji  zvanoj novi Bermudski trougao.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Život je neshvatljivo čudo, jer se neprestano troši i osipa, a ipak traje i stoji čvrsto.

Ivo Andrić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |