Ne budi me sad, sanjam nešto lepo!

Moderna psihologija kaže da se određenim tehnikama može uticati na snove, mada su retki oni koji su tokom spavanja svesni da sanjaju, a još ređi oni koji mogu da izmene tok svojih snova. Zahvaljujući komapaniji “iWinks” i njihovom novom izumu "Aurora", svako ko to želi će moći da kontroliše i menja svoje snove.

"Aurora" je traka koja emituje specijalne svetlosne zrake i zvuke, dok se spavač nalazi u REM fazi. Traka prvo meri moždane talase i brzinu kretanja očiju spavača, da bi se utvrdilo da se on nalazi u REM fazi, a potom emituje seriju svetlosnih i zvučnih signala koji neće probuditi spavača, već će samo uticati na njegovu svest na to da on sanja. Od tog trenutka spavač može da preuzme kontrolu nad svojim snovima i da ih menja ukoliko to želi, slično kao u filmu "Inception".

"U tom stanju ništa nije nemoguće. Možete putovati kroz svemir, boriti se sa zmajevima, postati predsednik... I sve to iz udobnosti i sigurnosti vašeg kreveta. Poznato je da čovek provede u spavanju trećinu svog života. Zašto onda ne bismo iskoristili to vreme na najbolji način?", izjavio je portparol Jack Pane kompanije "iWinks” koja planira da prve modele izbaci na tržište u junu ove godine.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Moje želje su bile maglovite i rasute, sad su sakupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i ljepšem od mašte.

Mehmed Meša Selimović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |