Ljubljenje na daljinu - novo oruđe hotera

Autor Život i stilLjubav i seksNauka i tehnologija

Za sve koji pokušavaju da održe strast u vezi na daljinu stiže pomoć u vidu spravice sa elektronskim usnama koja omogućava zaljubljenim ali razdvojenim parovima da se ljube preko interneta. Iako je osnovna namena nije bila predviđena za hotovanje, već za porodične, prijateljske i slične poljupce, najverovatnije će steći najveću popularnost među hoterima.

Profesor robotike u Singapuru izmislio je spravu koja liči na malu glavu sa prevelikim silikonskim usnama - Kisindžer (skraćenica od "Kiss Messenger") i predstavio ju je prošle godine na jednoj naučnoj konvenciji u Britaniji. Kisindžer se priprema za komercijalnu prodaju.

Može da se koristi kao sredstvo poboljšavanja komunikacije između ljudi -  rekao je tvorac "Kisindžera Human Samani.

Parovi samo treba da povežu napravu sa kompjuterom pomoću USB kabla, povežu se preko interneta i počnu da ljube silikonske usne koje pokreću senzore koji pomeraju napravicu na drugoj strani "žice". Parovi takođe mogu da gledaju jedno drugo preko ekrana dok razmenjuju poljupce. Specijalni silikonski materijal od koga su usne napravljene nudi "najbolji osećaj", kaže naučnik koji je lično isprobao napravu. Kisindžer još uvek nije spreman za tržište i pored brojnih ponuda zbog etičkih pitanja koja se moraju rešiti.

Ljubljenje je intiman čin tako da je za plasiranje ovog proizvoda potrebno uraditi odgovarajuće studije i istraživanja sa društvene i kulturne tačke gledišta - kaže Samani.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Komentari:

Ostavi novi komentar
Energy, 27.02.2013.
Ma, nemoj mi kasti!? Da ljubim silikonsku spravicu??? To isto da cini i moj dragan, pa da se gledimo, ha?! Sto mu gromova!
Odgovori
Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Tako je oduvek bilo sa svim onim za čim sam žudeo: tek kada bih osetio da se moja želja umara i lagano gasi, nedostupni i željeni plod bi mi iznenada padao u krilo, ali i on je bio samo jedna jabuka kao i sve ostale: čovek je poželi i pojede i njena draž i čarolija nestanu. To je moja sudbina.

Čarls Bukovski

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |