Kremenkova kuća

Autor Život i stilSvetSve ludosti sveta

Svi mi koji smo gledali Flinstonove, sigurno smo ponekad maštali da živimo baš u takvom, kamenom domu.

Naravno, sve se završavalo na sklepanim kućama od starog ćebeta ili otpisanih cigli u dvorištu. Filmski producent i glumac Dick Klark, koga su nazivali najstarijim američkim tinejdžerom, ostvario je svoj san i sagradio sebi dom nalik na Kremenkovu pećinu, posle mnogo peripetija oko dozvola.

 WILMAAA, I'M HOME!

Ova zanimljiva kuća se nalazi u Americi u Malibuu na imanju veličine 9.3 hektara i ima neverovatan pogled na Tihi okean, planinu Boney i Los Anđeles. Svi zidovi su nepravilnog oblika, sa mnogo staklenih povšina. Uprkos svojoj veličini, ima samo jednu spavaću sobu, dva kupatila, trpezariju, kuhinju i dnevni boravak, trem i vinski podrum.

Dick Klark je preminuo 18. aprila 2012, a vrednost kuće je procenjena na 3,5 miliona dolara.

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Nesreća nesretnih ljudi i jeste u tome što za njih stvari koje su inače nemoguće i zabranjene, postanu, za trenutak, dostižne i lake, ili bar tako izgledaju, a kad se jednom trajno usele u njihove želje, one se pokažu opet kao ono što jesu: nedostupne i zabranjene, sa svim posljedicama koje to ima po one koji za njima ipak posegnu.

Ivo Andrić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |